Zoutgehalte in brood wordt verlaagd

Geplaatst op: 26-10-2012

Zoutgehalte in brood wordt verlaagd

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met een aanpassing van het Warenwetbesluit waarmee het gehalte aan keukenzout in brood wordt verlaagd. Het maximale zoutgehalte wordt verlaagt van 2,1% naar 1,8% in de droge stof.

1 januari 2013: minder zout in brood

De verlaging van het zoutgehalte is een initiatief van de bakkerijsector zelf en gaat in per 1 januari 2013. Het kabinet is tevreden met deze reductie en vindt het een goed voorbeeld van zelfregulering door de sector. Het past goed binnen het kabinetsbeleid om het zoutgehalte in voeding te verlagen. Het is nu aan de rest van de levensmiddelenindustrie om dit voorbeeld te volgen.

Zoutconsumptie verminderen

Het kabinet wil dat bij een normaal voedingspatroon mensen niet teveel zout binnen krijgen. Het grootste deel van de zoutconsumptie wordt veroorzaakt door bereide levensmiddelen. Eind dit jaar wordt de voortgang hiervan bekeken. Het kabinet overweegt wettelijke normen bij onvoldoende resultaat.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief