ZARQA huidkuren bevat geen gevaarlijk microplastic

Geplaatst op: 01-11-2012

ZARQA huidkuren bevat geen gevaarlijk microplastic

Het onderwerp microplastic (kleine plastic deeltjes) was onlangs in het nieuws. In tegenstelling tot een aantal producten van grote cosmeticabedrijven zitten in de producten van ZARQA geen plastic bolletjes en bevatten ze ook geen parfum, paraffine, kleurstof, allergenen, parabenen en dierlijke extracten.

De producten van ZARQA zijn effectieve, zuivere formuleringen zonder overbodige toevoegingen en maakt de verzorging van de huid veilig.

Plastic Soup Foundation

Een paar weken geleden kwam het onderwerp microplastic uitgebreid in het nieuws aan bod. Zo meldt de Plastic Soup Foundation in het tv-programma Nieuwsuur dat er op korte termijn een handige app op de markt komt waarmee iedereen kan uitzoeken of in verzorgingsproducten zoals scrubcrème en tandpasta plastic zit verwerkt. Plastic Soup Foundation zet zich in om plastic uit onze riolen en dus zeeën en oceanen te weren. De ernstige vervuiling van al onze wateren is momenteel een vooraanstaand pijnpunt op de agenda van de VN stelt Maria Westerbos van de Plastic Soup Foundation.

Uitgebreid onderzoek microplastic & de Noordzee

Een specialist in onderzoek naar het effect van microplastic is Dr. Heather Leslie van het Institute for Environmental Studies in Amsterdam. Zij deed uitgebreid onderzoek naar het zogeheten microplastic in cosmetica en de invloed daarvan op de Noordzee. Haar conclusie is dat wanneer hele fijne deeltjes (in de nanometer range) in ons voedselketen terecht komen en wij dat opeten, deze opgenomen kunnen worden in onze lichamen. Lees het onderzoek van Heather Leslie.

Facts & Figures

Eén op de drie Nederlanders kampt tegenwoordig met een gevoelige huid en één op de tien leeft met een chronische huidallergie. Volgens het Nationaal Huidfonds zijn er zeker twee maal zoveel Nederlanders met een huidziekte dan altijd werd verondersteld. Ongeveer 15% van alle nieuwe medische klachten die huisartsen per jaar behandelen zijn tegenwoordig huidafwijkingen.Een tij

Oorzaken van huidproblemen

De reden dat de huidproblematiek is toegenomen is tweeledig. De invloed van externe factoren speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. De huid wordt steeds vaker blootgesteld aan schadelijke en gevaarlijke stoffen in de lucht door milieuvervuiling, en de huid komt dagelijks in aanraking met conserveringsmiddelen en parfum grondstoffen.

Kijk voor meer productinformatie op www.zarqa.nl.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief