Wratten: nr. 2 ongemak bij kinderen

Geplaatst op: 29-04-2013

Wratten:  nr. 2 ongemak bij kinderen

Wratten is een vervelend en hinderlijk probleem dat helaas vaak voorkomt, vooral bij kinderen. 1 op de 3 basisschoolleerlingen heeft wel eens last van wratten.

Na hoofdluis worden wratten door Nederlandse ouders genoemd als het meest vervelende ongemak waar kun kinderen wel eens last van hebben, gevolgd door wormpjes en reisziekte.

Snel en kindvriendelijk

Nieuw in Nederland is WratX, een wrattenbehandeling met het actieve bestanddeel mierenzuur. WratX is speciaal voor thuisgebruik, die wratten snel en kindvriendelijk aanpakt zonder littekens achter te laten, de handelde wratten keren niet meer terug.

Met dip en stip methode

WratX is een effectief alternatief voor de huidige behandelingen die thuis of door een (huis)arts toegepast worden, zoals bevriezing (cryo) wat pijnlijk kan zijn. Wratten hoeven met WratX maar één keer per week aangestipt te worden. Dankzij de ‘dip en stip methode' is de hoeveelheid vloeistof makkelijk te doseren en snel en pijnloos aan te brengen. WratX trekt direct in; kinderen kunnen na behandeling direct verder met spelen, de kleren weer aan of in bad.

WratX werkt tot in de kern

WratX is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van wratten op handen, voeten en romp. Meerdere wratten kunnen tegelijkertijd behandeld worden met één keer dippen. WratX wordt direct in de wrat opgenomen waardoor het niet oppervlakkig werkt, maar tot in de kern. Dit in tegenstelling tot veel bestaande wratbehandelingen voor thuisgebruik.

Tips bij wratten

  • Draag in openbare (zwem/bad)ruimtes, gym- of sportzalen altijd slippers.
  • Droog handen en voeten altijd goed af.
  • Deel schoenen niet met anderen.
  • Deel geen handdoeken onderling, ook niet binnen het gezin.
  • Was hand- en theedoeken op minimaal 60º.
  • Probeer niet aan wratten te krabben, het bovenste laagje is heel besmettelijk.
  • Was handen goed en droog ze zorgvuldig nadat je wratten hebt aangeraakt.

 

Consumentenadviesprijs

 

WratX is een medisch hulpmiddel klasse IIb. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Onder de 4 jaar

WratX kan ook gebruikt worden bij kinderen onder de 4 jaar. Overleg bij kinderen onder de 4 jaar vóór behandeling eerst met een (huis)arts.

 

Kijk voor meer informatie over wratten en WratX op www.wratx.nl.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief