Wratten bij kinderen zorgt vaak bij ouders voor frustratie

Geplaatst op: 10-03-2014

Wratten bij kinderen zorgt vaak bij ouders voor frustratie

Uit een onderzoek van Kien in opdracht van Wratx blijkt dat 1 op de 3 basisschoolleerlingen weleens last heeft van wratten. Ondanks dat wratten over het algemeen onschuldig zijn, levert het toch vaak frustratie op bij ouders. Wratten zijn namelijk in veel gevallen moeilijk weg te krijgen en komen soms zelfs terug.

Veel mensen weten niet goed hoe wratten veroorzaakt worden, terwijl dit wel belangrijk is om de juiste keuze voor een behandeling voor wratten te kunnen maken.

Wratten zijn besmettelijk

Een wrat ontstaat onder de huid, door een virus en zijn kleine, goedaardige, ruwe uitgroeisels van de opperhuid. Wratten zijn besmettelijk en wordt makkelijk overgedragen. Om het effectief te behandelen, moet een wrat dus niet oppervlakkig maar tot in de wortel worden behandeld. WratX is een wrattenbehandeling voor thuisgebruik die wratten direct bij de wortel aanpakt, zodat ze niet meer terugkomen. Dankzij de ‘dip & stip'-methode van WratX kunnen wratten makkelijk, precies en pijnloos (mits correct en volgens voorschrift gebruikt) aangestipt worden.

Voor wratten op handen, voeten en romp

WratX is een alternatief voor de bestaande wrattenbehandelingen voor thuis en het wrattenspreekuur bij de huisarts. Het is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van wratten op handen, voeten en romp bij kinderen en volwassenen. Meerdere wratten kunnen tegelijkertijd behandeld worden met één keer dippen. Wratten hoeven met WratX maar één keer per week aangestipt te worden. Hoe vaak je de wrat moet behandelen, is onder andere afhankelijk van hoe lang de wrat er zit, de plek van de wrat en de leeftijd van de gebruiker. Bij kinderen is het vaak al voldoende de wrat 2 tot 3 keer te behandelen. Bij volwassenen duurt het soms wat langer: het kan varieren van 5 tot 15 keer aanstippen.

Tips om wratten te voorkomen

  • Draag in openbare (zwem)badruimtes, douches, gym- of sportzalen altijd slippers.
  • Droog handen en voeten altijd goed af.
  • Deel schoenen niet met anderen.
  • Deel geen handdoeken onderling, ook niet binnen het gezin.
  • Was hand- en theedoeken op minimaal 60º.
  • Probeer niet aan wratten te krabben, het bovenste laagje is heel besmettelijk.
  • Was handen goed en droog ze zorgvuldig nadat je wratten hebt aangeraakt.

 

 

Consumentenadviesprijs

 

WratX is een medisch hulpmiddel klasse IIb. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief