Wondercrème staat hoog op wenslijst van Nederlandse vrouw

Geplaatst op: 18-07-2012

Wondercrème staat hoog op wenslijst van Nederlandse vrouw

Ondanks hun scepsis over de beloften van aanbieders van huidverzorging, snakken vrouwen naar een wondercrème die hun grootste problemen oplost. Hiervoor zijn ze bereid hun jaarbudget op te geven voor een wondercrème die het vet oplost.

D.I.O drogisterij en parfumerie ondervroeg ruim 200 vrouwen naar hun geloof en vertrouwen in huidverzorging en bemerkte dat er nog genoeg te wensen valt voor de gemiddelde Nederlandse vrouw.

Huidverzorgingsproducten

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, hebben de meeste vrouwen niet zoveel potjes op de plank. Het merendeel heeft tussen de 0 en 10 huidverzorgingsproducten. Favoriet daarbij zijn dagcrème, bodylotion, handcrème en gezichtsreiniger. Vrouwen laten zich ook niet zo gemakkelijk iets wijsmaken als het om hun verzorging gaat. Gevraagd naar wat zij niet geloven van de claims van producenten staat ‘rimpelvorming terugdraaien of tegengaan' met stip bovenaan. Maar roept een producent dat je er jonger uitziet dan levert dat ook de nodige fronsen van ongeloof op.

Prijsbewust bij aankoop

De reden dat vrouwen gezichtverzorging gebruiken is dan ook simpel. Ze willen geen droge huid en het voelt gewoon lekker. Doorslaggevend bij de beslissing wat te kopen, is dan ook de prijs en of er natuurlijke ingrediënten zijn gebruikt. Die prijsbewustheid is terug te zien in het jaarbedrag wat vrouwen aan huidverzorging besteden. Het merendeel geeft niet minder dan vijftig euro uit maar gaat ook zelden over de grens van 250 euro. Die grens zijn ze echter wel bereid te doorbreken voor een wondercrème, maar die moet de nodige beloften waarmaken.

Wondercrème voor jonge, strakke huid

Wil er meer geld besteedt worden aan een crème dan moet die op zijn minst vet oplossen, zorgen voor een jong, strak huidje zonder onzuiverheden of cellulitis wegtoveren. Ze zijn bereid daar tussen de 100 en 250 euro voor te betalen. Enkelen willen zelfs zo ver gaan als 500 of 1.000 euro maar daar ligt dan ook de grens.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief