Wimpergroeimiddel is niet geheel ongevaarlijk

Geplaatst op: 03-01-2011

Wimpergroeimiddel  is niet geheel ongevaarlijk

Iedere vrouw wil graag lange en volle wimpers, het afgelopen jaar zijn er tientallen serums van bekende merken op de markt gekomen die je allemaal lange en volle wimpers beloven...

Grote hit

Het is een serum die je voor het slapen gaat op je wimpers aanbrengt zoals een gewone mascara, dit moet je wel een aantal maanden gebruiken voordat je resultaat ziet. Latisse bracht het wimperwondermiddel al in 2009 op de markt en is in Amerika een grote hit. Bekende merken hebben afgelopen jaar ook hun eigen wondermiddel uitgebracht die allemaal hetzelfde beloven, lange en volle wimpers. De prijzen lopen uiteen van 5 tot 100 euro.

Onduidelijkheid

Voor wetenschappers is het nog niet duidelijk hoe het molecuul zorgt voor een extra verlenging van het groeicyclus, wel weten ze dat wimpers minder snel uitvallen en meer tijd hebben om te groeien door het groeicyclus.

Niet geheel ongevaarlijk

Amy Newburger, oprichtster van een consultancy van dermatologen in Amerika, vertrouwt het niet helemaal. Volgens haar doen de producten een belofte die niet dezelfde tests hebben ondergaan als echte medicijnen waardoor het zeker ook risico's met zich meebrengt en niet geheel ongevaarlijk is.

Latisse 

Bij het gebruik van Latisse bestaat er namelijk het gevaar op hoornvliesontsteking wat uiteindelijk tot blindheid kan leiden. Latisse is niet in Nederland verkrijgbaar.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief