Weleda weer verkozen tot Duurzaamste Merk van Nederland

Geplaatst op: 14-11-2011

Weleda weer verkozen tot Duurzaamste Merk van Nederland

Voor de tweede keer op een rij is Weleda verkozen tot Duurzaamste Merk van Nederland. Aan de verkiezing deden ruim 100 merken mee.

Bekendmaking op Dag van de Duurzaamheid

Afgelopen vrijdag 11 november op de Dag van de Duurzaamheid, reikte Gea Boessenkool van Allesduurzaam de Duurzaamste Merk van Nederland 2011 Award uit aan Weleda-directie Hans Nijnens en Lieve Van der Borght. De prijs bestaat uit een oorkonde en een beeld die gemaakt is door kunstenaar Daan de Leeuw, het beeld symboliseert de kringloop van het leven.

Ultieme bekroning voor Weleda

De uitreiking van de Award vond plaats in Amsterdam bij The Terrace en The Big Picture met velerlei interessante presentaties over duurzaamheid en netwerkmomenten. Hans Nijnens, algemeen directeur van Weleda Benelux: ‘deze prijs voor de tweede keer te mogen winnen en ook nog in het jaar dat we 90 jaar bestaan, is de ultieme bekroning voor ons merk.'

Allesduurzaam.nl

De verkiezing werd georganiseerd door de website Allesduurzaam.nl in samenwerking met o.a. het onafhankelijk opinietijdschrift Ode en de actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie genaamd Urgenda. Allesduurzaam.nl is een website met de grootste databank van duurzame bedrijven in Nederland die voldoen aan de criteria van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

MVO

Onder Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt verstaan: ‘People' (inzet op sociale aspecten), ‘Planet' (inzet op milieuaspecten ) en ‘Profit' (inzet op economische aspecten). In totaal hebben ruim 7800 bezoekers van Allesduurzaam.nl hun stem uitgebracht op vele ‘groene' merken.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief