Wassen met shampoo met parfum: funest voor hoofdhuid

Geplaatst op: 15-01-2014

Wassen met shampoo met parfum: funest voor hoofdhuid

Uit onderzoek van Decubal blijkt dat ruim tweederde van de Nederlanders niet weet dat parfum in shampoo kan leiden tot een droge, geirriteerde hoofdhuid en schilfers, terwijl meer dan de helft van de Nederlanders weleens last heeft van een gevoelige hoofdhuid.

Een geparfumeerde shampoo en hoofdhuidproblemen staan vaak met elkaar in verband en kunnen leiden tot vervelende situaties en irritaties.

Jeuk en schilfers

Uit het onderzoek blijkt dat 51,2% van de mensen weleens last heeft van zijn of haar hoofdhuid. Maar liefst 61% van de mensen heeft last van jeuk en 46% van schilfers. Als remedie krabt 62% zich en 15% gaat het haar zelfs vaker wassen. Beide zijn natuurlijk geen goede oplossing en met name in de keuze van shampoo moet je voorzichtig zijn.

Schadelijke effecten

Slechts 30% van de ondervraagden weet dat parfum in shampoo een schadelijk effect heeft op de huid. Geen wonder dat de helft van de Nederlanders nog shampoo met parfum gebruikt. Zo'n 16% heeft geen idee of het product dat ze gebruiken parfum bevat. Dit terwijl agressieve shampoos met parfum en sterk ontvettende ingrediënten de hoofdhuid kunnen uitdrogen. Uitdroging leidt tot irritatie en jeuk, zeker als de hoofdhuid al gevoelig is.

Decubal, parfum-en parabenenvrij

Hoofdhuidproblemen als gevolg van een droge huid zijn goed te voorkomen en te verhelpen. Begin allereerst met het vermijden van geparfumeerde shampoo: de milde producten van Decubal bevatten géén parfum en zijn 100% vrij van parabenen. Bovendien heeft Decubal speciaal voor de hoofdhuid een aantal producten ontwikkeld zoals Decubal Hoofdhuid Kuur en Decubal Milde Shampoo

 

Kijk voor meer informatie over Decubal op www.decubal.nl.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief