Walnoten tegen stress

Geplaatst op: 08-10-2010

Walnoten tegen stress

In deze drukke samenleving hebben veel mensen last van stress, dagelijks een handje walnoten te eten schijnt goed te werken tegen stress en ook tegen een hoge bloeddruk.

Amerikaanse wetenschappers van de Penn State Universiteit hebben dat geconcludeerd na een onderzoek.

Drie groepen

In het onderzoek werden de deelnemers in drie groepen verdeeld en werden alle groepen op een ander dieet gezet. De eerste groep kreeg een dieet met walnoten, de tweede met walnoten en walnootolie en de derde groep kreeg walnoten en lijnzaadolie. De eerste groep reageerden beter op stress en ook was hun bloeddruk lager. Ook lijnzaadolie bleek geen effect te hebben op de bloeddruk.

Walnoten

Walnoten leveren een bijdrage aan het flexibel en elastisch houden van de aderen. Zij verbeteren de conditie van de endotheelcellen op de binnenwand van de bloedvaten (o.a. goed voor laag houden cholesterol). Dat wordt verklaard door de vetzuursamenstelling, walnootolie bevat immers ruim 10% alfa-linoleenzuur en maar liefst 58% cis-linolzuur. 

Mineralen en vitamine B1 en B11

Hiernaast bevatten walnoten de mineralen fosfor, magnesium, zink, ijzer en calcium. Ook is het een bron van vitamine B1 en foliumzuur.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief