VSM productieafdeling weg uit Alkmaar

Geplaatst op: 01-09-2010


De productieafdeling van VSM (homeopatische geneesmiddelen) verdwijnt uit Alkmaar. Dat heeft het moederconcern, het Duitse Schwabe, beslist.Het nieuws is bij het personeel van VSM als een bom ingeslagen. Er werken rond de 160 mensen bij VSM, waarvan circa 70 op de productieafdeling.

De consequenties van het besluit van de Schwabe-top zijn lang nog niet allemaal duidelijk, vertelt Mieke Klerk, hoofd van de afdeling communicatie van VSM.

Onduidelijk en onzeker

Onduidelijk is bijvoorbeeld of en hoeveel mensen om moeten zien naar ander werk. Ook is het onzeker of VSM wel in Alkmaar gevestigd blijft, nu de productieafdeling naar Duitsland wordt verplaatst. Als de productie verdwijnt blijven alleen de afdelingen marketing en sales achter in Alkmaar.

In 1981 verhuisde VSM van de Zaanstreek naar het Alkmaarse bedrijventerrein Beverkoog. Daar is ook een grote kruidentuin gevestigd, waarvan de toekomst nu eveneens ongewis is.

Meer efficiency

Volgens Klerk is het personeel overvallen door het besluit van het moederbedrijf.,,Er heerst hier ongeloof. Op zich gaat het wel goed met het bedrijf, en de sector. We wisten wel dat Schwabe bezig was met een onderzoek naar de toekomst van de vijf productiecentra in Europa en er gezocht werd naar meer efficiency.''

VSM productieafdeling weg uit Alkmaar

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief