Vrouwen voelen zich vrolijker in de zomer!

Geplaatst op: 25-05-2011

Vrouwen voelen zich vrolijker in de zomer!

Uit onderzoek van Etos blijkt dat vrouwen zich in de zomer vrolijker, vrouwelijker en mooier voelen dan in de overige seizoenen, zij genieten in de zomer het meest van het buiten zijn 64%), de zon (60%) en de zomervakantie (29%).

Onderzoek van Etos

Etos liet het onderzoek uitvoeren naar beauty in de zomer onder 515 Nederlandse vrouwen want juist in de zomer willen vrouwen er goed en verzorgd uitzien! Dit wordt het vaakst genoemd als vrouwen wordt gevraagd wat zij in dit seizoen het belangrijkst aan hun uiterlijk vinden. Vrouwen blijven ook eerlijk en realistisch want 8 op de 10 vrouwen hebben een helder zelfbeeld en weten wat de positieve en negatieve punten van hun lichaam zijn.

Vrouwen laten meer van zichzelf zien

De zomer is een tijd waarin vrouwen meer van zichzelf laten zien (67%), ze gebruiken minder make-up (19%) en zijn meer uitgesproken in het gebruik van kleuren in kleding en make-up (16%), 1 op de 3 vrouwen ondergaat een minimorfose en een klein percentage (4%) verandert zelfs helemaal van look. De belangrijkste zomervoorbereiding is ontharing, maar liefst 82% van de vrouwen harst of scheert hun benen en oksels en 65% van de vrouwen harst of scheert daarnaast ook haar bikinilijn. Veel vrouwen bereiden zich voor op de zomer door af te vallen (48%) en meer te sporten en bewegen (27%).

Een helder zelfbeeld

Vrouwen blijken een helder zelfbeeld te hebben als het om hun lichaam gaat. 83% van de vrouwen zegt te weten wat de positieve en negatieve punten van hun lichaam zijn, 6 op de 10 vrouwen weet hoe ze hun positieve punten kunnen benadrukken, en minder mooie delen van het lichaam worden door 57% van de vrouwen gecamoufleerd of in de zomer bedekt. Vrouwen schamen zich het meest voor hun bovenlichaam (32%), gevolgd door hun benen (30%) en onderlichaam (19%).

Accessoires om aandacht af te leiden

11% van de vrouwen gebruikt accessoires zoals enkelbandjes, oorbellen of sjaal om de aandacht van bepaalde lichaamsdelen af te leiden en tweederde van de vrouwen vindt dat accessoires voor een extra vrouwelijke uitstraling zorgen. 4 op de 10 vrouwen koppelt accessoires aan het hebben van een echt zomers gevoel.

De grootste ergernis

Vrouwen onderling zijn vrij duidelijk over wat wel en niet kan. Vrouwen die zichzelf letterlijk te veel bloot geven en te fors zijn, wordt door het merendeel van de vrouwen als grootste ergernis genoemd als het om het uiterlijk van andere vrouwen gaat. Om zelf in de zomer goed voor de dag te komen, laten vrouwen zich inspireren door de modebladen (30%), vriendinnen (23%) en productaanbod van de drogist (16%), andere inspiratiebronnen zijn digitale media (15%) en de kapper (13%).

Kleur je zomer met zonnig en vrolijk zomerdessin

Etos heeft, speciaal voor vrouwen die deze zomer trendy en mooi voor de dag willen komen, een kleurrijk zomerassortiment ontwikkeld, een assortiment met een zonnig en vrolijk zomerdessin, geïnspireerd op ‘bloemen'; dé trend voor deze zomer. Etos geeft kleur aan deze zomer met must haves als een strandtas, beautycase, bijoux en zomerse make-up. Het limited edition Etos zomerassortiment bestaat uit ruim 40 producten. Afgelopen maandag lanceerde Etos haar zomerassortiment, elke twee weken komen er nieuwe producten, de prijzen variëren van €1.99 en €9.99 euro (voor alles geldt op=op).

Over het onderzoek naar beauty tijdens zomer

Het onderzoek naar beauty tijdens de zomer is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard onder 515 Nederlandse vrouwen van 20 t/m 49 jaar. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse vrouw in deze leeftijdsgroep.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief