Vrouwen stralen meer in de lente en zijn kritischer

Geplaatst op: 23-03-2012

Vrouwen stralen meer in de lente en zijn kritischer

Hét seizoen waarin vrouwen opbloeien en zich goed voelen is toch wel de lente want zeker de helft van de vrouwen straalt in de lente meer dan andere seizoenen.

Een derde van de vrouwen voelt zich in de lente zelfs mooier. Dit blijkt uit onderzoek van Etos naar de persoonlijke verzorging van vrouwen in de lente.

Meer aandacht voor uiterlijk

Vrouwen voelen zich het mooist wanneer hun gezicht een lekker bruin kleurtje heeft, als ze een paar kilo's kwijt zijn of een nieuwe lenteoutfit dragen. Een op de drie vrouwen is tijdens de lente kritischer over haar uiterlijk en besteden hier meer aandacht aan zoals extra verzorging van de huid of gezondere voeding.

Het ultieme lentegevoel

Iedere vrouw herkent het ultieme lentegevoel. Zingende vogels in de ochtend (50%), de natuur die in bloei staat (49%) en het eerste zonnetje op het terras (37%) geven vrouwen dit vrolijke lentegevoel. Ook de stijgende temperaturen en langer worden van de dagen bezorgen vrouwen ‘lentekriebels'. Een op de vijf vrouwen flirt in de lente vaker dan tijdens andere seizoenen.

Vrouwen kijken graag in de spiegel

De belangrijkste inspiratiebron voor vrouwen zijn de tips van vriendinnen met 42% als het gaat om hun uiterlijk, gevolgd door tips uit tijdschriften (27%). Bijna twee derde van de vrouwen gaat zelf actief op zoek naar beautytips in tijdschriften, kranten en op het internet. Bijna de helft van de vrouwen ziet er in de lente ‘frisser' uit, het kapsel en de kleding worden aangepast aan het seizoen. Uiteindelijk hecht ruim de helft van de vrouwen de meeste waarde aan het oordeel van hun partner over het uiterlijk. Ook kijken Nederlandse vrouwen graag in de spiegel hoe zij eruit zien. Een op de vijf vrouwen kijkt meer dan 10 keer per dag gecontroleerd in de spiegel, winkelruit of telefoon.

Lentekriebels...

Vrouwen krijgen nóg meer lentekriebels van de zanger Simon Keizer van Nick & Simon en presentator Chris Zegers (beiden 8%). Ook de acteurs Jan Kooiman (7%) en Barrie Atsma (5%) laten het hart van de vrouwen in de lente sneller kloppen.

Over het onderzoek

Etos viert de lente en heeft daarom vrouwen gevraagd naar hun persoonlijke verzorging in de lente. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard onder ruim 500 Nederlandse vrouwen. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse bevolking.Etos is in 2011 voor de derde keer door consumenten uitgeroepen tot Beste drogist van Nederland.

Bron: s.nl

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief