Vrouwen shoppen acht maanden van hun leven

Geplaatst op: 03-01-2011

Vrouwen shoppen acht maanden van hun leven

We weten dat de meeste vrouwen graag gaan shoppen in winkels maar zeker ook op internet. Vooral de uitverkoop is een lange zoektocht naar de leukste en beste koopjes.

Koopjesjacht

Volgens een studie zijn de vrouwen zeker acht maanden van hun leven bezig met shoppen en op zoek naar koopjes, per maand is dat acht keer twintig minuten. Het vinden van een scherp afgeprijsd item geeft vrouwen een fijn en gelukmakend gevoel maar vaak gebruiken ze smoesjes dat het product goedkoper was dan het in werkelijkheid is.

Prijsbewust

De studie is uitgevoerd door een website met kortingscode onder 4.000 vrouwen tussen de 18 en 45 jaar. Voor veertig procent van de vrouwen geeft shoppen een fijn gevoel, vijftig procent wil nooit de volle prijs betalen en koopt meestal van de acht keer shoppen twee keer niets. Meer dan de helft let heel bewust op de prijs.

Spijt van aankoop

Thuis gekomen na het shoppen krijgt tweederde spijt van hun aankopen, realiseert zestig procent van de vrouwen dat het toch niet zo goed past en veertig procent vind haar aankopen een regelrechte miskoop. En toch gaan vrouwen gewoon weer opnieuw shoppen met de hoop dat ze geen miskopen meer doen!

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief