Vrouwen gunnen zichzelf meer luxe tijdens de feestdagen

Geplaatst op: 07-12-2010

Vrouwen gunnen zichzelf meer luxe tijdens de feestdagen

Zes op de tien vrouwen besteden extra aandacht aan hun persoonlijke verzorging, ook als ze tijdens de feestdagen de deur niet uitgaan.

Etos liet een onderzoek uitvoeren onder Nederlandse vrouwen naar beauty tijdens de feestdagen.

Mascara meest favoriet

Gemiddeld besteden vrouwen € 42,50 aan beauty-producten en accessoires en krijgt het kapsel bijmeer dan de helft van de vrouwen de meeste aandacht. Het meest gewilde beautyproduct is nog altijd met 28% de mascara, gevolgd door sieraden met 23%. Ook parfum mag bij de vrouwen zeker niet ontbreken, nog steeds favoriet met 11%. Van glitter make-up vindt 5% van de vrouwen dat dat niet mag ontbreken tijdens de feestdagen.

Extra mooi tijdens feestdagen

Tijdens de feestdagen nemen 42% van de vrouwen meer tijd om extra mooi voor de dag te komen. Ook het kapsel is hierbij erg belangrijk met 54%. Meer dan de helft van de vrouwen gaan ook voor verzorgde gemanicuurde en gelakte nagels. De benen worden ‘panty-proof' gemaakt (44%) en een kwart van de vrouwen verzorgt de huid met een rijke bodylotion, voor een gezonde kleur wordt een laagje ‘bruin zonder zon' aangebracht (7%).

Geurtje meest favoriete cadeau

Vrouwen vinden het leuk om van de mannen een geurtje (74%), een beautybon (34%), bad/douche pakket (30%), bodylotion (21%) of een mascara cadeau te krijgen!

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief