Vrouwen die slanker zijn dan de man hebben gelukkiger huwelijk

Geplaatst op: 21-07-2011

Vrouwen die slanker zijn dan de man hebben gelukkiger huwelijk

Het geheim van een goed huwelijk is wanneer de vrouw een lager BMI zou hebben dan de man, tenminste dat suggereren onderzoekers die vier jaar lang stellen volgden.

Positieve invloed

Dit blijkt uit een studie van de Universiteit van Tennessee, uitgevoerd onder 169 getrouwde koppels die onder de 35 jaar waren. Zo zouden de vrouwen met een lager BMI dan de man gelukkiger zijn en blijven in een huwelijk dan vrouwen waarvan de BMI evenveel was of hoger. Dat zou komen omdat de man hun vrouw aantrekkelijker vindt in het begin van hun huwelijk omdat ze dan nog zou slank zijn. Wanneer de vrouw slank blijft zou dat voor zowel de man als de vrouw een positief invloed hebben op het huwelijk volgens de onderzoekers.

Goed evenwicht is belangrijkste

Toch benadrukken de onderzoekers dat gewicht niet het belangrijkste is, elke vrouw kan ongeacht haar gewicht zich aantrekkelijk en begeerd voelen en een goed huwelijk hebben. De juiste partner, veel communiceren en een goed evenwicht is het belangrijkste. Zo zouden vrouwen volgens de studie zich ook veiliger voelen wanneer de man groter is, meer macht en inkomen heeft en hoger is opgeleid.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief