Vrouw wil tijdens feestdagen schitteren, man gaat voor 'gewoon'

Geplaatst op: 07-12-2011

Vrouw wil tijdens feestdagen schitteren, man gaat voor 'gewoon'

Voor vrouwen zijn de feestdagen dé gelegenheid om te schitteren met een mooie outfit, glans make-up en andere beautyproducten en accessoires.

Dit blijkt uit onderzoek dat Etos liet uitvoeren naar beauty tijdens de feestdagen onder Nederlandse vrouwen en mannen.

Langer voor de spiegel

Naar verwachting geven vrouwen dit jaar gemiddeld € 39,- uit aan beautyproducten en accessoires. Ook voelen vrouwen zich tijdens de feestdagen het meest sexy als hun haar helemaal goed zit (46%) en als hun make-up glamorous is (10%). Tijdens de feestdagen staan vrouwen gemiddeld 7 minuten langer voor de spiegel dan op gewone dagen en zien die inspanningen graag beloond. Als vrouwen tijdens de feestdagen géén complimentje krijgen van hun partner over hun uiterlijk, baalt drie op de tien vrouwen hier van.

Vrouwen zijn al mooi genoeg

Zo geeft twee op de tien vrouwen aan dit jaar te experimenteren met glans make-up om schitterend voor de dag te komen. Voor de mannen hoeft zoveel opsmuk allemaal niet, hun vrouw mag er net zo uitzien als op 'gewone' dagen, want dat is al mooi genoeg. Als het aan mannen ligt, besteedt de vrouw tijdens de drukke feestdagen liever aandacht aan hem dan aan haar uiterlijk.

Beauty uitspattingen

Smokey eyes (15%), 'blosjes' (9%) en 'glitters in het haar' (7%) spelen een belangrijke rol in de feestelijke look. Tijdens de feestdagen permitteren vrouwen zich meer op het gebied van beauty zoals het kopen van een compleet nieuwe make-up lijn, een uitgebreid kappersbezoek, kunstnagels en een veel te dure 'outfit' die vervolgens in de kast verdwijnt.

Lekker in haar vel

De feestdagen zijn voor vrouwen pas écht geslaagd als ze lekker in hun vel zitten (48%). Vrouwen doen er goed aan hun beautyproducten vooral zelf in te slaan, want van hun partner hoeven ze dit in het merendeel van de gevallen niet te verwachten. Bijna de helft van de mannen is niet van plan een cadeautje te geven dat bijdraagt aan een mooier uiterlijk. De mannen die dat wel doen gaan voor sieraden (16%), lingerie (9%) of make-up (6%). Cadeautjes zijn voor vrouwen overigens minder belangrijk want minder dan 1% vindt leuke cadeautjes bepalend voor het slagen van de feestdagen.

Mannen zijn snel tevreden

Bijna een kwart van de vrouwen spoort haar partner aan om er tijdens de feestdagen extra glamorous uit te zien, omdat ze dat aantrekkelijk vinden. Mannen blijken al snel tevreden over de feestelijke verschijning van hun partner. Voor ruim een kwart van de mannen geldt dat ze hun partner op 'gewone' dagen al prachtig vinden; ze mag er tijdens de feestdagen net zo uitzien als de rest van het jaar. Voor 21% van de mannen mag zijn partner op de feestdagen dan ook zo naturel mogelijk verschijnen, er is immers tijd voor ontspanning.

Extra aandacht van partner

Een partner in sexy 'outfit' met hoge hakken en mooie make-up staat voor 11% van de mannen op het verlanglijstje. Mannen krijgen overigens graag wat extra aandacht van hun partner tijdens de feestdagen. Ruim 20% van de mannen wil liever dat de vrouw meer aandacht besteedt aan hem dan dat ze zich in de badkamer mooi staat te maken.

Guus Meeuwis favoriet bij vrouwen

Vrouwen zouden het liefst Guus Meeuwis (11%) uitnodigen om de feestdagen mee te beleven. Vorig jaar was Jan Kooiman (5%) het meest favoriet, nu staat hij op de tweede plaats, gevolgd door Nick Schilder (4%). Mannen verwachten dat Prinses Maxima (16%) tijdens de feestdagen het meest glamorous voor de dag komt, gevolgd door Yolanthe Sneijder Cabau van Casbergen (10%) en Lieke van Lexmond (9%).

Laat jezelf schitteren tijdens de feestdagen!

De feestdagen zijn hét moment om eens goed uit te pakken en daarom staat Bij Etos de gehele decembermaand in het teken van glamour. Etos heeft speciaal voor de feestdagen de Crystal World collection ontwikkeld, met feestelijke accessoires en make-up producten.

Het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard onder ruim 500 Nederlandse vrouwen en ruim 500 mannen. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse bevolking.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief