Vrolijk en opgewekt door citrus

Geplaatst op: 02-02-2012

Vrolijk en opgewekt door citrus

Somber, moe of humeurig? Neem dan een heerlijk verkwikkend bad of douche met Kneipp Citrus, uit wetenschappelijk onderzoek blijk dat de geur van etherische citrusolie een opwekkende en activerende werking heeft.

Positief effect op humeur

Kneipp heeft namelijk het aromatherapeutische effect van de geur van citrusolie laten onderzoeken bij de Psychologische Faculteit van de Universiteit van Wuppertal (Duitsland). Uit dit onderzoek kwam naar voren dat baden met etherische citrusoliën een positief effect heeft op de gemoedstoestand, bij 80% van alle testpersonen nam de energielevel en mate van opgewektheid toe bij gebruik van een Kneipp citrusproduct.

Professor Dr. Wolfram Boucsein

De leider van het onderzoek, Professor Dr. Wolfram Boucsein heeft in een periode van 6 maanden tijd psychofysiologisch onderzoek verricht onder 40 testpersonen. Hij deed tests met producten van Kneipp en paste daarbij verschillende onderzoeksmethoden toe. Zo verrichte hij metingen naar spontane lichamelijke reacties (de zweetproductie in de handen en de hartslag bijvoorbeeld), naar de spieractiviteit van de verschillende gezichtsspieren -de mimiek- en de testpersonen hebben vragenlijsten ingevuld.

85% van de vrouwen voelde zich energieker

Bij de verschillende onderzoeken kwamen er vergelijkbare uitkomsten naar voren met betrekking tot het hebben van een opgewekte stemming. Professor Boucsein constateerde zelfs bij 85% van de vrouwelijke testpersonen een toename in de mate waarin ze zich opgewekt en energiek voelden. Hierdoor kan worden vastgesteld dat Kneipp citrus daadwerkelijk een opwekkend effect heeft.

Het effect van geur en emotie

Geuren kunnen direct een gevoel bij ons losmaken, zonder dat we ons er bewust van zijn. De geuren die we via onze neus waarnemen gaan namelijk direct naar ons limbische systeem. In dit hersengebied ontstaat ons gevoel (onze emotie). Lees alles over het mysterie van geur en emotie in het bericht van Kneipp!

Vrolijk & blij met de nieuwe Kneipp Citrus!

Nu is er dus iets dat helpt tegen een slecht humeur, lusteloosheid en voorjaarsmoeheid, heerlijk baden of douchen met Kneipp Citrus! De nieuwe Kneipp Citrus Badolie is vanaf heden nieuw verkrijgbaar en heeft geen bijwerkingen. De onmiskenbare frisse geur van citroen en tropische verbena is heerlijk verkwikkend en het warme water geeft een heerlijk behaaglijk gevoel. Kneipp Citrus Douche was al verkrijgbaar onder de naam Fitness Fris Douche maar heeft nu de nieuwe naam Kneipp Citrus Douche en een vernieuwde verpakking.


Consumentenadviesprijzen

  • Kneipp Citrus Badolie  € 8,99/100 ml
  • Kneipp Citrus Douche  € 4,99/200 ml

 

 

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief