Voorkom eelt en harde huid op je voeten

Geplaatst op: 05-05-2011

Voorkom eelt en harde huid op je voeten

Eelt is één van de meest voorkomende voetproblemen en wordt veroorzaakt door o.a. verkeerde of te kleine schoenen, het dragen van hoge hakken, maar ook leeftijd speelt een rol.

Hoe herken je eelt

Eelt is te herkennen aan plaatsen op de voet met een abnormaal verdikte opperhuid. Eeltplekken hebben een ovale, verdikte en geelachtige voorkomen, ook wel gekenmerkt door vergrote papillairlijnen (zoals de lijnen van vingerafdrukken). Ruim 43% van de volwassenen heeft eelt op de voeten, 44% heeft last van ruwe, harde huid op de voeten en 34% van degene die eelt heeft en 32% die last heeft van een ruwe, harde huid behandelt dit altijd of bijna altijd.

De oorzaken van eelt

Eelt ontstaat op plaatsen waar er gedurende een tijdsperiode overmatige en regelmatig terugkerende druk en wrijving optreden zoals:

  • Hoge hakken: veroorzaken vaak eelt op de bal van de voet of duwen de tenen tegen de voorkant van de schoen
  • Slecht passende schoenen: te kleine schoenen kunnen de tenen beklemmen en verkrampen en te grote of onstevige schoenen kunnen overmatige beweging in de schoen veroorzaken
  • Lichaamsgewicht

Redenen om eelt te behandelen

Eeltplekken kunnen vrij van pijn zijn, maar ook een onaangenaam brandend gevoel veroorzaken, het ongemak treedt op ten gevolge van het prikkelen van de zenuwuiteinden in de lederhuid, die reageren op druk of wrijving. Langdurige eeltplekken kunnen het onderliggende weefsel ernstig beschadigen.

Scholl Eelt créme

De Eelt Crème vermindert eelt en harde huid op een zachte wijze in maar liefst 7 dagen, wanneer je deze crème 28 dagen achtereen gebruikt, vermindert het eelt met maar liefst 31%! Dankzij de toevoeging van ureum, een natuurlijk verzachtend ingrediënt, houdt je voeten zacht en glad. Het is een niet-vette crème die snel door de huid wordt opgenomen en is parfumvrij. De Eelt Crème is geschikt voor mensen met een gevoelige huid en diabetici en is klinisch en dermatologisch getest.

 

Gebruiksaanwijzing

  • Twee keer per dag aanbrengen op de verharde huid op de hielen en op de bal van de voet en zachtjes inmasseren
  • De Eelt Crème blijven gebruiken om te voorkomen dat eelt en harde huid opnieuw gevormd wordt.
  • Uitsluitend voor uitwendig gebruik
  • Gebruik stopzetten indien irritatie optreedt
  • Buiten het bereik van kinderen bewaren

 

Consumentenadviesprijs

 

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief