Voorkom droge lippen op vakantie

Geplaatst op: 11-07-2011

Voorkom droge lippen op vakantie

Ook in de zomer is het belangrijk om je lippen goed te verzorgen want de zon, wind en zout zeewater kunnen je lippen behoorlijk uitdrogen. 

Bescherm goed de lippen

Zeker airconditioning kan door de droge lucht ervoor zorgen dat je lippen nog sneller uitdrogen. Buitenlucht is erg gezond voor de huid maar zonnig en winderig weer zorgt ook voor droge lippen. Zorg dus altijd dat je een lippenbalsem bij je hebt met een speciale zonnefactor zodat je regelmatig kunt smeren en je lippen optimaal beschermt tegen de schadelijke straling van de zon.

Verwentips

Voor dat je naar bed gaat kun je je lippen extra voeden door ze eerst in te smeren met een vochtinbrengende crème . Gebruik hiervoor bij voorkeur een crème die speciaal bestemd is voor de huid van je gezicht. Wanneer de crème na enkele inuten grotendeels is ingetrokken smeer je nog een laagje lippenbalsem of vaseline op je lippen. Zo heb je 's morgens boterzachte lippen.

Scrubben

Wanneer je droge velletjes op je lippen hebt kun je die het beste zachtjes wegschrobben met een zachte tandenborstel. Ga niet aan de velletjes trekken want dan trek je de huid van je lippen kapot waardoor het kan gaan bloeden en dan ben je verder van huis!

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief