Voorbereidingen voor Beauty Award 2011 alweer in volle gang!

Geplaatst op: 10-11-2010

Voorbereidingen voor Beauty Award 2011 alweer in volle gang!

De Beauty Award is een onafhankelijke wedstrijd, georganiseerd door vakmagazine Kosmetiek en Beauty Trade & Exhibition Assocation (BT&EA)

In volle gang

Het doel hiervan is, om de schoonheidsbranche in Nederland naar een hoger en nog professioneler niveau te tillen. De editie van 2010 was een groot succes en de voorbereidingen van de Beauty Award voor 2011 zijn dan ook alweer in volle gang!

Jaarbeurs in Utrecht

Het hoogtepunt van de eerste editie van Beauty Award- verkiezing vond plaats op zondag 21 maart 2010 tijdens een spetterende finale in ‘Polarroom' van de Jaarbeurs te Utrecht. Hierbij waren veel pers en diverse bekende Nederlanders aanwezig. Instituut Helga Wouterse uit Varik won in de categorie Beauty Salon van het jaar 2010 en Evelien Leijten uit Chaam werd door de vakjury verkozen tot Schoonheidsspecialist van het Jaar 2010.

De Beauty Award, voor professionele beautyvakvrouwen met zakelijk instinct!

De Beauty Award is een onafhankelijke wedstrijd waaraan elke schoonheidsspecialist en beauty salon die minimaal vanaf 1 januari 2008 in het vak zit, kan deelnemen. De organisatie vindt naast het professionele vakmanschap, de zakelijke kant van het vak minstens zo belangrijk.

Diverse zakelijke criteria

Dit betekent dat de Beauty Award niet alleen een prijs is ten aanzien van theoretische- en praktijkgerichte vakkennis in de professionele schoonheidsbranche, maar dat deze tevens diverse zakelijke criteria zoals PR, marketing, presentatie en effectieve commercie aan de kaak stelt. Ook voor de editie van de Beauty Award 2011 zijn er wederom twee verschillende categorieën.

Categorie 1: Beauty Salon van het Jaar 2011

Voor de categorie Beauty Salon van het Jaar 2011 zal de deelnemer een aantrekkelijk ingerichte salon moeten hebben met meerdere bahandelruimtes. Deze salon dient bijzondere en professionele behandelingen aan te kunnen bieden. Daarnaast zal bij deze categorie ook de aandacht liggen op professionaliteit van de medewerkers (het team) die goed getraind dienen te zijn. Naast het vakmanschap zijn bij deze Award ook de marketing- en communicatieactiviteiten van groot belang.

Categorie 2: Schoonheidsspecialist van het Jaar 2011

Om schoonheidsspecialist van het Jaar 2011 te kunnen worden, dient de deelnemer verschillende soorten behandelingen te kunnen aanbieden in de salon. Hij of zijn dient professionele vaardigheden te hebben waardoor klanten worden aangetrokken. Ook een goede verkoopfilosofie is erg belangrijk en daarnaast moet hij of zij het vak willen promoten in de media en bij de consument.

Overweldigend aantal nieuwe inschrijvingen voor Beauty Award 2011!

Tot en met 31 oktober van dit jaar konden schoonheidsspecialisten en beauty salons zich inschrijven voor de Beauty Award 2011. Het aantal inschrijvingen dat bij de organisatie is binnengekomen voor de nieuwe verkiezing van 2011 is overweldigend! In de komende maanden zal een nieuwe vakjury zich gaan buigen over de uitgebreide bedrijfspresentaties die elke deelnemer diende in te leveren.

Meer informatie: www.beauty-award.nl

Bron: Cosmetitext PR

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief