Vitamine D is belangrijk voor ons!

Geplaatst op: 15-10-2013

Vitamine D is belangrijk voor ons!

Uit een wereldwijd onderzoek van University of College of London blijkt er een direct verband te zijn tussen vitamine D-tekort en hypertensie. Hypertensie (hoge bloeddruk) is een aandoening die de kans op beroertes of hartaanvallen vergroot. In Groot-Brittannië één van de meest voorkomende oorzaken van slechte gezondheid op jonge leeftijd en het vroegtijdig overlijden.

Het onderzoek is gedaan onder 155.000 mensen uit Europa en Noord Amerika.

Belangrijk voor lichaam

Vitamine D is een vitamine en pro hormoon dat ons lichaam van nature aanmaakt door het omzetten van ultraviolet licht uit zonlicht. Het lichaam heeft deze vitamine nodig om calcium beter in het lichaam zijn werk te kunnen laten doen, wat weer nodig is voor sterkere botten, tanden en een gezond afweersysteem. Ook krijgen we vitamine D binnen uit voeding, helaas is dat door de moderne levensstijl en het westerse eetpatroon met veel bewerkte voedingsmiddelen maar 10% en is er sprake van een groot vitamine D-tekort.

Risico's verminderen

De hoofdonderzoeker, Dr. Vimal Karani, heeft naar aanleiding van de resultaten gezegd dat er veel te zeggen is voor de toevoeging van vitamine D aan voedingsmiddelen om bepaalde hart- en vaatziekten te voorkomen. Uit onderzoek bleek namelijk dat met iedere stijging van 10 procent in de vitamine D-concentratie er een daling te zien was van 8,1 procent in risico op hypertensie .

Vitamine D-mondspray

BetterYou heeft daarom als voedselverrijking en als alternatief voor tabletten een reeks innovatieve vitamine D-mondsprays ontwikkeld voor het hele gezin. De oprichter van BetterYou, Andrew Thomas : ‘We zijn blij met de baanbrekende bevindingen van het onderzoek, maar we zijn niet verbaasd. Het verband tussen vitamine D-tekort en een hele reeks gezondheidsklachten wordt steeds meer geaccepteerd en de enorme omvang van dit onderzoek en de ernst van de bevindingen maken de kwestie nog belangrijker.'

Zeer effectief

Gewoonlijk wordt suppletie direct in het spijsverteringssysteem opgenomen, maar de spijsvertering is bij iedereen verschillend. Het vatenstelsel in de mond daarentegen is zeer vergelijkbaar. Sublinguale vitamine D-sprays spelen dan ook een belangrijke rol voor personen die een tekort aan moeten vullen. Onderzoekers van de Cardiff University hebben onlangs ontdekt dat minimaal 37% onmiddellijk via het weefsel in de wang en onder de tong in het bloed wordt opgenomen, waardoor deze suppletie zeer effectief is. Het restant wordt via de gebruikelijke route in het spijsverteringsysteem opgenomen.

De DLux-reeks is in Nederland verkrijgbaar bij De Tuinen.


Consumentenadviesprijzen

  • Dlux Vitamine D 1000  € 11,99/15 ml
  • Dlux Vitamine D 3000  € 15,99/15 ml

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief