Vitamine C staat bekend als de Popeye onder de pillen

Geplaatst op: 11-10-2012

Vitamine C staat bekend als de Popeye onder de pillen

Nostalgische gevoelens blijken belangrijk als het gaat om het op peil houden van de weerstand, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek van ROTER onder 820 respondenten. Vitamine C is belangrijk voor een goed weerstand, vooral wanneer de R weer in de maand zit.

Oude tradities

Uit het onderzoek blijkt dat vier op de tien Nederlanders vertrouwt op de tradities van vroeger. De meerderheid verkiest zelfs het merk vitamines dat zij kennen uit hun kindertijd; het geeft ze een veilig gevoel (18%). Uit onderzoek blijkt dat men vroeger met de paplepel ingegoten kreeg dat je van vitamine C groot en sterk wordt.

Trucs uit de oude doos voor inname vitaminetabletten

Naast een boterham met pindakaas en het eten van voldoende spinazie golden ook vitaminepillen als krachtvoer voor kinderen (9%). Uit de vraag of ouders nog andere ‘trucjes' gebruikten om te zorgen dat de vitaminetabletten werden ingenomen, werd Popeye op de voet gevolgd door: ‘Vitamine gepresenteerd als lekker snoep' (7%), en ‘Vitamine verstopt in de appelmoes' (5%). Ondanks de trucjes rondom vitaminegebruik herinnert bijna de helft van de Nederlanders zich vooral dat ze de tabletten lekker vonden (48%).

Jong geleerd is oud gedaan

Vitamine C heeft een goede reputatie, mede door het nostalgisch gevoel bij de Nederlanders. Het gebruik van vitamine C geeft Nederlanders tegenwoordig het gevoel:

  • Gezond te leven (63%)
  • Minder snel een griepje op te lopen (62%)
  • Minder snel grieperig te voelen (58%)
  • Minder vermoeid te zijn (45%)
  • Mentaal sterker te zijn (31%)


Schoonheidsslaapje met vitamine C

Ondanks de lange geschiedenis zijn Nederlanders niet goed bekend met vitamine C. Als men een aantal uitspraken voorgelegd krijgt over vitamine C tabletten weet ruim acht op de tien (83%) dat deze belangrijk zijn voor een goede weerstand. En een lage weerstand bemerkt men over het algemeen vooral bij zichzelf als men slecht en/of weinig slaapt (54%). "Onbekend is echter dat vitamine C het resultaat van een schoonheidsslaapje kan stimuleren. Zo helpt vitamine C bij de verzorging van de huid van binnenuit, activeert het je natuurlijke energie in het lichaam en is het goed voor het zenuwstelsel", licht Tjen Schifferstein, directeur van ROTER toe.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief