Vervang op tijd je tandenborstel

Geplaatst op: 10-06-2011

Vervang op tijd je tandenborstel

Je tandenborstel op tijd vervangen is erg belangrijk want als je te lang met dezelfde tandenborstel poetst kan het je tandvlees behoorlijk beschadigen.

Om de 2 tot 3 maanden

Een tandenborstel gaat ongeveer 2 tot 3 maanden mee maar dat kan per persoon verschillen. Je kunt zien of je borstel nog goed is als de haartjes niet meer allemaal loodrecht staan maar schuin en hun veerkracht kwijt zijn, dan wordt het hoog tijd om de borstel te vervangen. Een elektrische tandenborstel reinigt beter dan een gewone tandenborstel omdat het de juiste beweging maakt om het gebit goed te reinigen, ook daar moet de borstelkop om de twee tot drie maanden vervangen worden.

Twee maal per dag twee minuten

Een versleten tandenborstel is gevaarlijk want de schuine haartjes van de borstel kunnen je tandvlees beschadigen waardoor je het geleidelijk kapot poetst en meer kans hebt op bloedingen en ontstekingen aan het tandvlees. Zorg dat je altijd minimaal twee minuten én twee keer per dag de tanden poetst en druk niet te hard met de borstel want dat kan ook je tandvlees beschadigingen.

 

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief