Vaker vrij nemen per jaar kan burnout voorkomen

Geplaatst op: 01-06-2011

Vaker vrij nemen per jaar kan burnout voorkomen

Werknemers zouden volgens een Brits onderzoek om de twee maanden eigenlijk een paar dagen vrij moeten nemen om weer helemaal op te laden en te ontspannen.

Meer stress, slecht geconcentreerd

Als men langer doorwerkt zonder een pauze in te lassen is de kans op een burnout groot. UIt het onderzoek blijkt dat een kwart van de Britse werknemers door de hoge werkdruk en lange dagen die break nodig hebben om weer op te laden en bij te komen, doet men dat niet dan hebben ze meer kans op stress, maken meer fouten, slapen heel slecht en zijn ze vaker ziek.

Herboren na vrije dagen

Bijna de helft van de ondervraagde van het onderzoek werkt gewoon langer dan zes maanden door zonder dat ze een paar dagen vrij nemen wat volgens de onderzoekers verontrustend is. Iets minder dan de helft voelt zich herboren na een paar dagen vrij maar dat doet maar 1 op de 5 ondervraagde. Maar 7% komt pas in de tweede week van de vakantie echt tot rust. Slechts een heel klein percentage kan tijdens de vrije dagen het werk niet loslaten. Ook blijkt dat mannen zich eerder kunnen ontspannen tijdens vrije dagen dan vrouwen.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief