Afvallen met het appeldieet

Geplaatst op: 16-11-2010

Afvallen met het appeldieet

Het appeldieet is heel eenvoudig, voor elke maaltijd eet je een appel waardoor je hongergevoel afneemt en je minder eet.

Het appeldieet is afkomstig uit de Verenigde Staten en is er op korte tijd erg populair geworden. 

Hongergevoel

De appel zorgt ervoor dat je hongergevoel vermindert, waardoor je minder van je hoofdmaaltijd eet, bovendien zitten appels vol vitamines en mineralen, en zorgen ze voor een goede balans van je suikerspiegel. Omdat er in een appel vezels zitten, kom je er niet van aan. De vezels zorgen er namelijk voor dat de natuurlijke suikers in appels niet worden opgeslagen in je lichaam.

Voordelen

Een groot voordeel is dat je je eetlust onder controle kunt houden en minder in de verleiding komt om ongezonde tussendoortjes te eten. Appels bevatten antioxidanten en vitamine c die een positieve uitwerking op je lichaam hebben. Hoe feller de kleur van de appel hoe meer antioxidanten, de meeste antioxidanten zitten in de schil. Zo wordt bijvoorbeeld ook je cholesterol verlaagd door het eten van appels.

Nadelen

Een nadeel van het appeldieet is dat het al snel kan gaan vervelen en het zuur van de appels kunnen op langere termijn je gebit aantasten. Bovendien ontbreekt wetenschappelijk bewijs voor de werking van het dieet en moet je er wel voldoende bij bewegen.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief