Unieke samenwerking tussen Wellness de Veluwse Bron en Kneipp

Geplaatst op: 20-09-2012

Unieke samenwerking tussen Wellness de Veluwse Bron en Kneipp

Steeds meer mensen ontdekken de weldaad van een dagje kuren in een professioneel wellnessresort. Ook pure, natuurlijke producten zijn anno 2012 populairder dan ooit tevoren. Deze wetenschap heeft geleid tot een samenwerking tussen Wellnessresort de Veluwse Bron en verzorgingsmerk Kneipp.

Onder het gezamenlijke motto ‘Wellness, Ontspannen en Puur genieten' zal de aftrap hiervoor worden gedaan met de opening van een adembenemende Kneipp Kuurtuin in oktober 2012!

Balans tussen lichaam en geest

Steeds meer mensen gaan een dagje ontspannen in een kuuroord, om weer even flink op te laden. Een goede balans tussen lichaam en geest is immers nodig om de drukte en hectiek van ons dagelijkse leven optimaal aan te kunnen. Zowel Wellnessresort de Veluwse Bron als Kneipp passen qua filosofie uitstekend bij deze groeiende behoefte onder mensen.

Wellnessresort de Veluwse Bron

De Veluwse Bron bevindt zich tussen Apeldoorn en Zwolle, te midden van de prachtige Veluwse natuur van Emst. Gelegen op een groot landgoed met meer dan 9.000 m2 aan de mooiste en meest moderne kuurfaciliteiten, vormt het een regelrechte wellness- oase waar rust, ontspanning en genieten de boventoon voeren. Het belangrijkste uitgangspunt van de Veluwse Bron vanaf de start is het leveren van hoogstaande, op maat ontwikkelde wellnessarrangementen en bijbehorende diensten aan alle gasten, in een kwalitatief hoogstaand wellnessresort.

De filosofie en producten van Kneipp

Kneipp is in 1891 opgericht door gezondheidspionier Sebastian Kneipp. In de filosofie van Kneipp staan planten en kruiden, water, balans, voeding en lichaamsbeweging centraal. Kneipp staat voor Puur Genieten voor alle zintuigen. Het kwaliteitsmerk biedt hoogwaardige, heerlijk geurende producten met natuurlijke ingrediënten voor bad, douche en lichaamsverzorging, smaakvolle en gezonde kruidentheeën en diverse geschenkverpakkingen. Alle producten zijn vrij van minerale oliën en conserveringsmiddelen. De samenstellingen zijn heel mild voor alle huidtypen en dierproefvrij.

Nieuw bij de Veluwse Bron: de Kneipp Kuurtuin!

Als start voor de unieke samenwerking met Kneipp Nederland B.V. is bij Wellnessresort de Veluwse Bron een Kneipp Kuurtuin gerealiseerd, welke vanaf oktober 2012 geopend zal worden voor het grote publiek. Volgens de filosofie van Kneipp zijn vijf pijlers belangrijk voor gezondheid en geluk in ons leven, te weten: stromend water, actieve beweging, gezonde voeding, natuurlijke ingrediënten en balans tussen lichaam en geest. Vier van deze vijf pijlers kunnen worden beleefd in de nieuwe Kneipp Kuurtuin.

Eerste Onderwater- wandelpad ter wereld

In de Kneipp Kuurtuin bevindt zich het eerste onderwater- wandelpad ter wereld met verschillende ondergronden om op te lopen. Dit stimuleert de bloedsomloop en verkwikt het lichaam. De afwisseling tussen warm en koud water waar Kneipp om bekend staat (wisselbaden) is goed voor de weerstand. Onderweg kan men heerlijk ontspannen en genieten van de mooie natuur. Rondom het wandelpad zijn er verrassende elementen en kan de kuurgast verschillende planten en kruiden ontdekken waar Kneipp gebruikt van maakt voor haar producten.

Heerlijk kuren met Kneipp

De unieke levens- en gezondheidsfilosofie van Kneipp, gebaseerd op de vijf Kneipp elementen, vormt het belangrijkste uitgangspunt van het wellnessprogramma in de Kneipp Kuurtuin bij de Veluwse Bron. De natuurlijke behoefte van de mens om gezond te zijn en je zowel van binnen als van buiten goed te voelen, staat hierbij prominent in het middelpunt. De mens als holistische drie- eenheid van lichaam, geest én ziel. Op die manier behelst Kneipp gezondheidsbevorderende én geneeskundige aspecten, maar ook bekende en moderne Wellness therapieën. Wat Kneipp zo bijzonder maakt is de eenvoud, waarmee je het leven bewust, gezond en aangenaam kunt inrichten. Kneipp is dus veel meer dan een ontspannend dagje naar de sauna en kan een aanzet zijn voor een nieuwe, gezonde manier van leven.

Brede samenwerking op meerdere fronten

Maar de samenwerking gaat verder: ook binnen de shop van de Veluwse Bron zullen diverse Kneipp producten worden verkocht. Binnen het saunacomplex kunnen de doucheproducten en shampoos van Kneipp door de gasten worden gebruikt. Dit geldt voor zowel het centrale doucheplein als bij de kleedruimten. Alle gasten ontvangen tijdens het inchecken bij de Veluwse Bron een sachet bodylotion van Kneipp en tijdens de lichaamsmassages worden diverse massageoliën van Kneip gebruikt. In de privébaden wordt vanaf oktober 2012 badolie van Kneipp gebruikt en in de horecagelegenheid van de Veluwse Bron wordt de heerlijke en gezonde Kneipp kruidenthee geschonken.

Meer informatie 

De nieuwe Kneipp Kuurtuin wordt vanaf oktober 2012 geopend bij Wellnessresort de Veluwse Bron in Emst en kunnen consumenten de speciale Kneipp kuurarrangementen en ontspannende kuurbehandelingen met de Kneipp producten reserveren.

Kijk voor meer informatie op de website www.veluwsebron.nl en www.kneipp.

Bron: Cosmetitext PR

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief