Supplementen met ijzer en foliumzuur tijdens zwangerschap maakt kinderen later slimmer

Geplaatst op: 27-12-2010

Supplementen met ijzer en foliumzuur tijdens zwangerschap maakt kinderen later slimmer

Uit een Amerikaans onderzoek is pas gebleken dat vrouwen die tijdens de zwangerschap supplementen met ijzer en foliumzuur gebruiken hun kinderen later intelligenter zijn, een betere motoriek hebben en beter kunnen organiseren.

Succes op latere leeftijd

Aan het onderzoek deden 676 kinderen mee van moeders die tijdens hun zwangerschap deze supplementen hadden gebruikt. 80 procent van de kinderen gingen pas op hun 9e naar school en het bleek dat die kinderen veel slimmer waren, beter konden leren en beter konden organiseren. Dit is heel belangrijk voor succes op academisch niveau op latere leeftijd.

Foliumzuur

Foliumzuur is een in water oplosbare vitamine en wordt ook wel vitamine B11 genoemd. Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij de vorming van rode bloedcellen, erfelijk materiaal (DNA), ontwikkeling van de hersenen en ruggemerg en bij de deling van de cellen tijdens de groei. Ook verlaagt foliumzuur de kans op de geboorte van een kind met een open ruggetje.

IJzer

IJzer is een belangrijk bestanddeel van hemoglobine, een onderdeel van de rode bloedcellen die zuurstof vervoeren van de longen naar de weefsels. Vrouwen hebben gedurende de zwangerschap meer ijzer nodig voor de vorming van de placenta en is belangrijk voor de ontwikkeling van het centrale zenuwsysteem van het kind.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief