Succesvolle Boomplantdag voor De Tuinen

Geplaatst op: 13-11-2014

Succesvolle Boomplantdag voor De Tuinen

Zondag 9 november was weer de jaarlijkse boomplantdag van Natuurmonumenten. Dit jaar heeft De Tuinen met haar opbrengst van de verkoop van tasjes maar liefst 397 bomen bij elkaar gespaard! 

De bomen die De Tuinen heeft gekocht worden aangeplant in natuurgebied De Ramenberg op de Veluwe bij Loenen.

Duurzaam en eerlijk

Afgelopen zondag was de derde keer op een rij dat De Tuinen in samenwerking met Natuurmonumenten bomen heeft geplant van de opbrengst van de verkochte FSC gecertificieerde papieren tassen en juten tassen die duurzaam en eerlijk worden geproduceerd. Algemeen Directeur Colinda Hoegee zal later in het jaar de cheque overhandigen aan Algemeen Directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten.

Bannen van plastic tasjes

In 2012 heeft De Tuinen als eerste retailer in Nederland de verantwoordelijkheid genomen en de plastic tasjes uit de winkels gebannen. De Tuinen gaf voor die tijd gemiddeld 2,5 miljoen plastic tassen per jaar weg. Het was spannend om deze stap te maken, maar dit heeft De Tuinen met volle overgave gedaan. En wat is nu mooier om ieder jaar weer het milieu die 2,5 miljoen plastic tassen te besparen en hun klanten hiervan bewust te maken.

De 3 P's

De keuze om geen plastic tasjes meer weg te geven, paste perfect in het Plan-it Green beleid van De Tuinen. In dit beleid neemt De Tuinen verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu binnen de 3 P’s die bij een gezond bedrijf horen; People (mensen), Planet (planeet/milieu) en Profit (opbrengst/winst).

Symbolische betekenis 

De bomen die De Tuinen elk jaar weer opnieuw planten staan ook symbolisch voor de groei van de landelijke keten. Ze groeien steeds groter, volwassener en meer geworteld. En zo geldt dat ook voor De Tuinen, zij groeien door!

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief