Stoppen met roken en dieetadvisering uit basispakket zorg

Geplaatst op: 10-06-2011

Stoppen met roken en dieetadvisering uit basispakket zorg

Het kabinet gaat volgend jaar flink bezuinigen op de zorg, dit om te voorkomen dat de uitgaven voor de zorg verder zullen gaan stijgen de komende jaren.

Overschrijding van kosten

Volgens Minister van Volksgezondheid Edith Schippers zal dit moeten worden voorkomen, wanneer het kabinet niet ingrijpt in de zorg zal dat betekenen dat er straks in 2015 een overschrijding zou zijn die kan oplopen tot zeker drie miljard euro per jaar. Dit jaar is die al 1,1 miljard euro.

Definitief uit basispakket

Sinds dit jaar zitten hulpmiddelen om te stoppen met roken in het basispakket, die gaan volgend jaar definitief uit het basispakket. Ook advies en begeleiding bij dieten worden volgend jaar geschrapt uit het basispakket. Vorig jaar werd ook al de pil uit het basispakket geschrapt.

Eigen bijdrage psychische klachten flink verhoogt

Nu worden twintig behandelingen voor fysiotherapie voor volwassenen met chronische klachten nog vergoed, dat wordt volgend jaar terug gebracht naar twaalf behandelingen per jaar. Mensen met psychische klachten krijgen nu acht sessies vergoed, volgend jaar worden dat er nog maar vijf, ook wordt de eigen bijdrage verhoogt van 10 naar 31 euro per consult.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief