Steeds meer (jonge) mannen met Manorexia

Geplaatst op: 18-07-2011

Steeds meer (jonge) mannen met Manorexia

Niet alleen vrouwen hebben anorexia maar ook mannen, de laatste jaren komt 'Manorexia' bij (jonge) mannen steeds vaker voor want ook zij willen graag het perfecte lichaam.

1 op de 5 is man

Ongeveer 1,6 miljoen mensen in Engeland lijden aan een eetstoornis waarvan 1 op de 5 een man is, dit blijkt uit de cijfers van het National Health Service (NHS). In Groot-Brittannië is in de afgelopen 10 jaar ruim 66 procent vaker anorexia vastgesteld bij mannen dan voorheen. Volgens een woordvoerster van National Health Service komt het omdat mannen vaak door het sporten zo geobsedeerd raken om het perfecte lichaam te krijgen waardoor ze ook erg gaan letten op de calorieën.

Catwalks, bladen en tv

Toch heerst er op Manorexia nog een groot taboe omdat mannen daar minder snel over praten dan vrouwen en het vaak gezien wordt dat het een ziekte is voor jonge meisjes. Artsen denken eerder wanneer mannen gewichtsproblemen hebben dat ze overspannen zijn of depressief. Expert beweren dat het aantal ook gestegen is door de mannelijke modellen die te zien zijn bij modeshows, de bladen en tv.

 

 

 

 

 

 

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief