Schokkende video: wat uv-straling doet met je huid zonder goede bescherming

Geplaatst op: 28-05-2015

Schokkende video: wat uv-straling doet met je huid zonder goede bescherming

Op zaterdag 30 mei is het Nationale Huidkankerdag. Roche en Stichting Melanoom vragen aandacht voor het gevaar van uv-straling en het belang van het beschermen van de huid tegen deze schadelijke straling.

Om Nederland wakker te schudden lanceert Healthcare onderneming Roche de onthutsende video ‘Je huid beschermt jou, bescherm jij je huid?'

UV-camera

Als je geniet van de zon op een terras of in het park is het soms moeilijk voor te stellen dat zonnestralen erg schadelijk kunnen zijn. Maar uv-straling dringt diep door in de huid met verwoestende gevolgen wat uiteindelijk kan leiden tot huidkanker. Deze gevolgen zijn voor het blote oog niet zichtbaar, maar wel voor de uv-camera van de bekende kunstenaar Thomas Leveritt. Hij ging voor Roche in Nederland met zijn camera de straat op om mensen te laten zien welke schade hun huid door de zon heeft opgelopen en dat is best schokkend.

Meest voorkomende kankersoort

Eén op de vijf Nederlanders ontwikkelt een vorm van huidkanker in zijn of haar leven. Daarmee is huidkanker de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Het is echter ook één van de weinige kankersoorten die vaak voorkomen kan worden. De video van Roche Nederland laat namelijk ook zien hoe goed zonnebrandcrèmes je huid beschermen. Roche roept dan ook op: bescherm je huid, smeer je in!

 

Kijk voor meer informatie op www.huidkanker.pro en www.leveritt.com

 

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief