Sante & Logona halen producten uit Chinese markt

Geplaatst op: 29-11-2013

Sante & Logona halen producten uit Chinese markt

Logocos Naturkosmetik AG van o.a. Sante & Logona heeft besloten om al zijn merken van de Chinese markt te halen en met ingang van 1 december 2013 geen producten meer aan China te leveren.

De eigenaar/directeur Ulrich Grieshaber heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de starre houding van de Chinese overheid met betrekking tot dierenrechten.

Dierproefvrije procedure

Ulrich Grieshaber ontdekte dat cosmeticaproducten in China op dieren moeten worden getest voordat ze kunnen worden geregistreerd, terwijl het tegenovergestelde wordt beweerd. Logocos heeft nog geprobeerd de autoriteiten van de Volksrepubliek China positief te beïnvloeden en een overstap naar alternatieve testmethoden te bewerkstelligen. Inmiddels is duidelijk dat China binnen afzienbare tijd niet van plan is de gewenste dierproefvrije procedure om cosmeticaproducten te testen, in te voeren.

Schenden van dierenrechten

Onder deze omstandigheden is het voor Ulrich Grieshaber onvermijdelijk dat Logocos zich terugtrekt uit de Chinese markt: "Dierenwelzijn is heel belangrijk voor mij. Aandacht voor mens, dier en milieu vormt dan ook het ethische fundament van Logocos Naturkosmetik AG als bedrijf. De uitbreiding naar China was van groot belang voor ons als middelgrote organisatie. Maar als dierenrechten zo geschonden worden als in China kennelijk nog steeds het geval is, zien wij geen andere mogelijkheid dan ons consequent uit deze markt terug te trekken, zelfs al doen we daarmee afstand van aanzienlijke omzetmogelijkheden."

Samenwerking met PETA

Logocos Naturkosmetik AG heeft nooit dierproeven gedaan of laten doen en weigert ze ook nadrukkelijk bij dienstverleners, zoals distributeurs. Logocos wil zich zelfs inzetten voor een wereldwijd verbod op dierproeven. De strijd tegen dierproeven in China en de inzet van alternatieve testmethoden heeft binnen het bedrijf een hoge prioriteit. Zo gaat Logocos Naturkosmetik AG nauw samenwerken met dierenrechtenorganisatie PETA. Beide organisaties gaan hun krachten bundelen om ook andere cosmeticaproducenten zover te krijgen dat ze zich terugtrekken uit China. Ook willen ze samen resoluties opstellen en politieke invloed uitoefenen.

Moedige beslissing

Harald Ullmann, vicevoorzitter van PETA Duitsland, verheugt zich op de intensieve samenwerking en is blij met de beslissing met betrekking tot wat er in China gebeurt: "Wij beseffen dat Logocos een heel moedige beslissing heeft genomen en zich vanwege de dierenrechten terugtrekt uit een belangrijke markt. Daarmee bewijst Logocos onomstotelijk dat het écht achter zijn bedrijfswaarden staat. Wat wij verder heel bijzonder vinden is dat vrijwel alle natuurlijke cosmeticaproducten van Logona en Sante biologisch en veganistisch zijn. Volgens mij zijn dit ideale voorwaarden voor een strategische alliantie tussen Logocos en PETA."

TerraSana, distributeur van de natuurcosmeticamerken Sante en Logona, is zeer verheugd met deze grote stap.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief