Roter introduceert Paracetamol Granulaat 500 mg: handige nieuwe pijnstiller in poedervorm

Geplaatst op: 23-05-2013

Roter introduceert Paracetamol Granulaat 500 mg: handige nieuwe pijnstiller in poedervorm

Wanneer je last hebt van hoofdpijn, kiespijn of menstruatiepijn kan het wel eens voorkomen dat je op sommige momenten geen water bij de hand hebt. Ook kun je moeite hebben met het slikken van een tablet. Daarom introduceert Roter Paracetamol Granulaat (500 mg).

Roter Paracetamol Granulaat is ideaal voor onderweg, omdat er geen water of andere vloeistof nodig is om het in te nemen en behandelt lichte tot matige pijn en/of koorts.

Met grapefruitsmaak

Paracetamol in granulaatvorm wordt sneller opgenomen in het lichaam dan paracetamol in tabletvorm waardoor het ook sneller werkt. Roter Paracetamol Granulaat kun je rechtstreeks op je tong schudden en doorslikken. De poeder heeft een grapefruitsmaak en zijn handig mee te nemen en makkelijk te openen. Roter Paracetamol Granulaat is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven (in de aanbevolen dosering).

Dosering en gebruiksaanwijzing

  • Volwassenen en kinderen van 16 jaar en ouder met een gewicht van meer dan 50 kg: 1 à 2 zakjes (500 à 1000 mg) per keer met een maximum van 6 zakjes (3000 mg) per 24 uur en met tussenpozen van minimaal 4 uur.
  • Kinderen van 12 - 15 jaar met een gewicht van 41 - 50 kg: 1 zakje (500mg) per keer met een maximum van 4 zakjes (2000 mg) per 24 uur en met tussenpozen van minimaal 4 uur.

 

Consumentenadviesprijs

  • Roter Paracetamol Granulaat € 2,99/10 sachets

 

Roter Paracetamol Granulaat is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief