Renate Kroezen: één na beste Zelfzorgadviseur van 2013

Geplaatst op: 29-05-2013

Renate Kroezen: één na beste Zelfzorgadviseur van 2013

Onlangs werd de uitslag bekend gemaakt van de 'Beste Zelfzorgadviseur 2013'. Renate Kroezen, eigenaresse van D.I.O. drogisterij Renate te Almelo die zij het najaar van 2010 opende, is uitgekozen tot één na beste Zelfzorgadviseur van 2013!

De Gouden Gaper verkiezing is een initiatief van drogisterijvakblad Nieuwe Drogist en het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD).

De nominatierondes

Renate Kroezen heeft in januari voor de eerste nominatieronde deelgenomen aan de kennistest. Daar kwam ze als een van de tien beste kandidaten uit en is ze in haar winkel door een mysteryshopper bezocht. Deze mysteryshopper heeft door middel van een case de vakkennis en adviesvaardigheden van de kandidaten getest. Hierdoor plaatste Renate zich voor de finale.

Goed advies bij zelfzorggeneesmiddelen

De Gouden Gaper verkiezing is in het leven geroepen om goed adviseren in de drogisterij te stimuleren en degene die daarin uitblinkt op het schild te hijsen. Tevens is adviseren bij zelfzorggeneesmiddelen een speerpunt dat voortdurend onder de aandacht moet blijven in drogisterijland. Zelfzorggeneesmiddelen zijn zonder recept verkrijgbaar, maar de klant wil nog steeds goed advies en antwoord op zijn vragen krijgen. Met de verkiezing wordt de drogisterijmedewerker nog eens gestimuleerd om goed op de hoogte te blijven van wat de klant van hem verwacht.

De finale

Op 14 mei jl. is Renate en de andere twee finalisten aan de tand gevoeld door een vierkoppige jury waar ze geïnterviewd werden over hun beroepshouding, advieskeuzes en motivatie. Renate is dan niet de beste maar de op één na beste zelfzorgadviseur geworden. Het is een goede manier ook voor de drogisterij om zich, in deze economisch minder florissante tijden, te onderscheiden van de concurrentie. En daar mag ze zichzelf zeker mee in de kijker zetten!

 

 

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief