Remark mag reclame uitingen voor Vogue cosmetica verwijzen naar mode en fashion

Geplaatst op: 11-03-2013

Remark mag reclame uitingen voor Vogue cosmetica verwijzen naar mode en fashion

De Nederlandse Remark Groep uit Rogat, fabrikant van o.a. Vogue, Therme en Bio-Oil, mag van de rechter in haar reclame voor Vogue cosmetica blijven verwijzen naar mode en fashion.

Verbod afgewezen

Over het gebruik van de merknaam Vogue is een conflict ontstaan tussen uitgever van het blad Vogue (Condé Nast) en de Remark Groep. Remark beschikt over eigen rechten op het merk Vogue voor huidverzorgingsproducten in de Benelux. Dit wordt door uitgever Condé Nast erkend maar deze was van mening dat Remark in haar reclame uitingen ten onrechte een link legde met Vogue magazine. De rechter heeft het door de uitgever gevorderde verbod grotendeels afgewezen en legt met haar uitspraak Remark geen strobreed in de weg om in reclame uitingen voor Vogue cosmetica te verwijzen naar mode en fashion.

Twitterberichten

De rechtbank ziet daarbij ook geen bezwaar in de twitterberichten over Vogue die door actrice Nikkie Plessen werden geplaatst. De rechtbank staat Remark alleen niet toe gebruik te maken van een oude promotievideo over de verzorgingslijn Vogue Exclusive en een oud persbericht (beiden daterend uit maart 2012) dat werd uitgezonden door het management van Nikkie Plessen.

Kort geding 2012

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse uitgever van het blad Vogue en dochteronderneming van Advance Publishing zich verzet tegen Vogue cosmeticalijn van de Nederlandse Remark Groep. Vorig jaar in september 2012 verloor de uitgever Condé Nast een kort geding nadat ze Remark verweet dat de Vogue Glamour productlijn inbreuk zou maken op de merken Vogue en Glamour. Toen oordeelde de rechter dat het Remark op grond van haar eigen Vogue merk was toegestaan om de Vogue Glamour productlijn op de markt te brengen en hiervoor reclame te maken.

Bekij het bericht Amerikaanse uitgever Vogue en Glamour verliest rechtzaak tegen Remark Groep

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief