Regelmatig eten van bessen verkleint de kans op Parkinson

Geplaatst op: 17-02-2011

Regelmatig eten van bessen verkleint de kans op Parkinson

Het regelmatig eten van bessen verkleint de kans op het krijgen van de ziekte van Parkinson.

Flavonoïden

Amerikaanse wetenschappers hebben dat ontdekt. De studie waar 49.281 mannen en 80.336 vrouwen aan meededen werden ruim 22 jaar lang gevolgd en nuttigden producten die veel flavonoïden bevatten zoals (bos)bessen, appels, thee, citrusvruchten, chocolade en vlierbessen.

35 tot 40 procent minder kans 

De mannen die veel flavonoïden aten hadden maar liefst 35 tot 40 procent minder kans hadden op het ontwikkelen van Parkinson vergeleken met de mannen die het minst producten met flavonoïden namen.

Anthocyanen

Bij vrouwen was er geen verband gevonden, wel was het bij de vrouwen belangrijk dat ze veel anthocyanen namen (een soort flavonoïden in o.a. bramen, aubergine, bessen). Voor zowel mannen als vrouwen is het dus belangrijk om regelmatig bessen te eten waardoor het het risico op Parkinson verkleint.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief