Red de historie van de Drogisterijbranche!

Geplaatst op: 03-10-2011

Red de historie van de Drogisterijbranche!

In Maarssen bevindt zich het Nederlands Drogisterij Museum dat al jaren door enthousiaste vrijwilligers wordt gerund. Helaas moet volgende maand het museum noodgedwongen haar deuren sluiten.

Rijke historie uit de branche

Het Nederlands Drogisterij Museum is uniek in de wereld en bezit meer dan tienduizend artikelen zoals verpakte geneesmiddelen, flessen met chemicalien, cosmetica en gebruiksvoorwerpen uit de rijke historie van de drogisterijbranche. Het museum ontvangt per jaar duizenden bezoekers en heeft behalve een grote collectie gapers ook twee complete ingerichte winkels uit 1901 en 1934 die goed de ontwikkeling laat zien die de Nederlandse drogisterij in de vorige eeuw doormaakte. Ook wordt er elk jaar een specifiek onderwerp belicht uit de drogisterijwereld.

Vol nostalgie

Een mooi stukje nostalgie, dat is wat zeker bewaard moet blijven maar helaas krijgt het museum geen subsidies en heeft het geen donateurs meer om het museum draaiende te houden. Daarom is Drogisterijnieuws.nl afgelopen zaterdag naar het museum gegaan waar wij zeer gastvrij werden ontvangen en een interessante rondleiding kregen, om te kijken of wij ze kunnen helpen. Het zou toch zonde zijn als het Nederlands Drogisterij Museum voorgoed zou verdwijnen!

Passie voor het vak

Liefde en passie voor je vak is het mooiste wat je kunt hebben en zeg nou zelf, de drogisterij is een fantastisch branche om in te werken! En om die nostalgie en historie te bewaren heeft het Nederlands Drogisterij Museum, waarvan er maar één in de hele wereld is, 7000 euro per jaar extra nodig om te kunnen bestaan.

Uw steun is hard nodig!

Vandaar dat wij een dringende oproep doen voor het unieke Drogisterij Museum, wij willen binnen een maand 7000 euro aan donaties bij elkaar krijgen voor het behoud van het museum zodat ze voorlopig weer verder kunnen! Wilt u ze steunen door middel van een donatie? Neem dan contact op met het Nederlands Drogisterij Museum via info@drogisterijmuseum.nl of bel 0346-55 52 53.

 

Uw bijdrage is van harte welkom op rekening 380438259 (Rabobank Maarssen) t.n.v. Nederlands Drogisterij Museum te Maarssen!

 

Bedrijven die zich al fantastisch hebben ingezet voor het museum: Monsmedia (Nieuwe Drogist en Marketing Results), DW (Drogistenweekblad), CBD, HB Publishing (Lijfblad, UA en L'essence), Careality, Faco Retail (D.I.O. drogist), DrogiWeb, Pavèz 100% Natural Skincare, Trophax, Elma Multimedia, Herbapharm, JUVO Nederland, Kringloopwinkel "De Cirkel" Stichtse Vecht (Maarssen), Dorette Damme, Mevr. Vos-Koeberg, Mevr. van Houten-van Bommel en Drogisterij 'De Aar' uit Krimpen a/d IJssel.

 

Tekst: Suzanne Kremer

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief