Reckitt Benckiser boekt hogere omzet in tweede kwartaal

Geplaatst op: 26-07-2011

Reckitt Benckiser boekt hogere omzet  in tweede kwartaal

Het Britse concern Reckitt Benckiser, producent van consumentenartikelen heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 10 procent meer omzet geboekt. 

Mede door overname Britse SSL International

De kwartaalcijfers zijn maandag bekend gemaakt. Reckitt Benckiser is onder meer producent van Nurofen, Strepsils, Strepfen, Veet, Scholl en Durex en zag de winst stijgen met 13 procent tot 418 miljoen pond (473 miljoen euro). Het bedrijf mikt op een omzetstijging voor het hele jaar van 12 procent en 10 procent meer winst. Reckitt Benckiser denkt deze resultaten te halen mede door de recente overname van de Britse SSL International, maker van Durex-condooms en Scholl-sandalen die ze vorig jaar in juli kochten voor 2,5 miljard pond (bijna 3 miljard euro).

Verdere groei in opkomende markten

Reckitt Benckiser zag de verkopen vooral in de opkomende markten aantrekken en ook profiteert het bedrijf van het succes van een nieuwe versie van het drugsvervangende middel voor heroïne Suboxone. Volgens topman Bart Becht komt dat omdat Reckitt Benckiser vooral in de opkomende markten verdere groei zoekt en In Europa en Noord-Amerika te maken heeft met uitdagende markten en harde concurrentie.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief