Pure chocolade kan kans op hartaanval verminderen

Geplaatst op: 04-06-2012

Pure chocolade kan kans op hartaanval verminderen

Uit een onderzoek blijkt dat wanneer je elke dag 10 jaar lang een reep pure chocolade eet met meer dan 70 procent cacao, het risico op hartaanvallen en beroertes verminderd.

Dagelijks reep chocolade

Het onderzoek vond plaats onder 2013 Australiërs. In 10 jaar tijd heeft dit 70 dodelijke hartaanvallen kunnen voorkomen op een groep van 10.000 personen die dagelijks een reep pure chocolade aten. Uit eerder onderzoeken bleek al dat pure chocolade ook goed is voor het gezichtsvermogen

Antioxidanten verlagen de bloeddruk

Chocola met meer dan 70 procent cacao bevat veel antioxidanten die ervoor zorgen dat de bloedvaten verwijden waardoor de bloeddruk gaat dalen. Ook beschermen antioxidanten de lichaamscellen. Volgens onderzoekster Ella Zomer van de Monash University zou dit betekenen dat het een aanvulling kan zijn op medicijnen voor hartpatiënten.

Gezonde voeding en beweging

Toch waarschuwen deskundigen dat men niet te veel pure chocolade moet eten omdat je er ook dik van wordt en hierdoor weer andere klachten zoals hart- en vaatziekten kunt krijgen. Ze adviseren dan ook om dit in combinatie te doen met gezonde voeding en voldoende dagelijkse beweging.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief