Pure chocolade is goed voor gezichtsvermogen

Geplaatst op: 11-08-2011

Pure chocolade is goed voor gezichtsvermogen

Chocolade zorgt niet alleen voor een gelukkig gevoel en opgewekt humeur, uit een onderzoek blijkt dat pure chocolade ook je gezichtsvermogen aanzienlijk verbeterd.

Pure en witte chocolade

Dit blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd aan de Reading University in Engeland. Van de dertig mensen tussen de 18 en 25 jaar kreeg de ene helft pure chocolade waar de meeste flavonoïden (krachtige antioxidanten die de huidcellen in het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen) inzitten en de andere helft witte chocolade, hier zitten bijna geen flavonoïden in. Ze kregen daarna allemaal een aantal testen waaronder ook een oogtest. Na een week werd er tussen de groep gewisseld met de chocolade.

Verhoogde doorbloeding in hersenen

Uit de (oog)testen kwam naar voren dat de personen die de pure chocolade hadden genuttigd sneller en beter de bewegingsrichting konden waarnemen en hun gezichtsvermogen (scherpte, kleuren, diepte, licht) beter was dan de personen die de witte chocolade hadden genuttigd. De onderzoekers denken dat dit komt door een verhoogde doorbloeding in de hersenen. Verder gaan ze het onderzoek uitbreiden en de testen ook uitvoeren bij mensen boven de 25 jaar.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief