Pilot ‘Betalen met je mobiele telefoon' van start Dirx Drogist Leiden

Geplaatst op: 02-09-2013

Pilot ‘Betalen met je mobiele telefoon' van start Dirx Drogist Leiden

Dirx Drogist is een van de ruim 100 winkels die deelnemen aan de pilot ‘Betalen met je mobiele telefoon'. De proef loopt van 1 september tot 1 december 2013 bij Dirx Drogist aan de Langegracht 3 in Leiden.

Zo'n 1000 consumenten kunnen hun aankopen afrekenen door de mobiele telefoon tegen de betaalautomaat te houden.

Initiatief banken

Voor het afrekenen van bedragen boven 25 euro is het intoetsen van een pincode op de telefoon verplicht. De proef is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank. Zij werken hierin samen met MasterCard, KPN en de gemeente Leiden. Het centrum van Leiden heeft de primeur met ‘Betalen met je mobiele telefoon'.

Betaalgemak en veiligheid

"Tegenwoordig gaat niemand meer de deur uit zonder de mobiele telefoon. Met mobiel betalen heeft de klant dus altijd een wettig betaalmiddel op zak. Bovendien gaat het snel en makkelijk", licht directeur Rik Groen de deelname van Dirx Drogist toe. "Wij willen onze klanten op alle fronten van dienst zijn, dus ook als het gaat om betaalgemak. We geloven in de techniek, maar zijn ook wel benieuwd naar hoe de proef uiteindelijk verloopt. Daarbij vinden we de veiligheid van onze medewerkers een belangrijk issue. Het terugdringen van contant geld in de winkel levert daar absoluut een bijdrage aan."

Voordelen mobiel betalen

De consument rekent bij de deelnemende ondernemers af door de mobiele telefoon tegen de betaalautomaat te houden. Dit kan alleen bij betaalautomaten met een speciaal logo. Voor consumenten levert dit vooral gemak op. Maar ook voor ondernemers heeft mobiel betalen veel voordelen. Zo kunnen er meer klanten geholpen worden in dezelfde tijd, omdat betalen met de telefoon sneller is dan pinnen of contant geld.

Naast Dirx Drogist nemen ook Dirck III en Digros, eveneens gevestigd aan de Langegracht, deel aan de proef.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief