Personeel in de warenhuizen wordt vaakst bedreigd

Geplaatst op: 20-10-2011

Personeel in de warenhuizen wordt vaakst bedreigd

Uit een analyse van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) blijkt dat winkelpersoneel in de warenhuizen het vaakst wordt bedreigd, de minste bedreigingen zijn in de sportbranche.

Meeste en minste bedreigingen

Bijna de helft van de ondernemers gaf aan dat er wel eens sprake is geweest van bedreiging. Het minst bedreigd worden medewerkers in de woonbranche. Regionaal zijn er ook grote verschillen, in Limburg en Drenthe komen volgens winkeliers bedreigingen het meest voor (een op de drie ondernemers). In Friesland worden de minste bedreigingen gemeld (een op de vijf ondernemers).

Gevoel onveiligheid gestegen

Uit de cijfers blijken ook de angstgevoelens voor bedreigingen bij het personeel van warenhuizen het grootst, op de voet gevolgd door supermarktpersoneel. Het minste zijn de angstgevoelens in de sportbranche. Ook bij consumenten is het gevoel van onveiligheid het laatste jaar licht gestegen. Een kwart van de consumenten geeft aan zich wel eens onveilig te voelen in een winkelgebied, zo blijkt uit de HBD-consumentenmonitor. Vorig jaar lag dat percentage op 22%. Samenscholing/rondhangen van groepen, slechte verlichting en baldadig gedrag van anderen zijn de belangrijkste genoemde redenen.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief