Paula's Choice viert 100% dierproefvrij certificaat met speciale huisdieren-fotowedstrijd!

Geplaatst op: 06-05-2013

Paula's Choice viert 100% dierproefvrij certificaat met speciale huisdieren-fotowedstrijd!

Paula's Choice die al 17 jaar cosmeticaproducten op een diervriendelijke wijze produceert heeft onlangs het Leaping Bunny-certificaat ontvangen en toegelaten als lid van het ‘Leaping Bunny Program'.

Enorm trots

Om voor het Leaping Bunny-certificaat in aanmerking te komen, moet een bedrijf zich verplichten om dierproeven uit te bannen, zowel binnen het eigen bedrijf als bij de grondstoffenleveranciers. Alleen op die manier kan men garanderen dat bij de totstandkoming van een product voor de volle 100% niet op dieren is getest. Paula Begoun, de grondlegster van Paula's Choice: "Wij zijn allemaal heel enthousiast dat we dit certificaat hebben gekregen, als onomstotelijk bewijs dat wij onze producten daadwerkelijk niet op dieren testen. Op ons diervriendelijke kantoor met 15 honden zijn we ook erg trots."

Onafhankelijke testen

Alle tot Leaping Bunny toegelaten bedrijven zijn verplicht om onafhankelijke testen te laten uitvoeren, waaruit blijkt dat er in geen enkele fase van het productieproces op dieren wordt getest. Elk jaar wordt er opnieuw gekeken of aan deze verplichtingen wordt voldaan. Het programma wordt bestuurd door een samenwerkingsverband van Amerikaanse dierenrechtenorganisaties, zoals the Humane Society of The United States en de National Anti-Vivisection Society.

Veiligheid van cosmetica-ingrediënten

Ook de nieuwe Europese cosmeticawetgeving (de Cosmeticaverordening) eist dat er vanaf 2013 geen cosmetica meer op de Europese markt is, waarvan de veiligheid van cosmetica-ingrediënten (vanaf genoemde datum) op dieren is getest. De veiligheid van cosmetica-ingrediënten in producten moet nu aan de hand van alternatieve testmethoden worden gegarandeerd* (*Bron NCV). Paula's Choice kan deze garantie volledig nakomen. Bedrijven die lid zijn van het Leaping Bunny Program hebben vrijwillig en plechtig beloofd dat ze in geen enkel stadium van de ontwikkeling van hun producten gebruik zullen maken van dierproeven!

Speciale "We houden van onze dieren-fotowedstrijd"

Om deze belangrijke mijlpaal, het verkrijgen van het ‘Leaping Bunny'-certificaat, te vieren, houdt Paula's Choice Europe vanaf 3 tot en met 31 mei 2013 een "We houden van onze (huis)dieren-fotowedstrijd" via Facebook. Wat men daarvoor moet doen is een foto van zijn of haar lievelings(huis)dier plaatsen op de Facebook pagina van Paula's Choice, met daarbij een bericht waarom men vindt dat cosmeticaproducten nooit op dieren mogen worden getest. Elke week wordt 1 foto met tekst uitgekozen en met een Paula's Choice product beloond!

Meer informatie: www.paulaschoice.nl

Bron: Cosmetitext PR

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief