Paula's Choice: 100% aandacht voor milieu en welzijn

Geplaatst op: 15-08-2011

Paula's Choice: 100% aandacht voor milieu en welzijn

Paula's Choice voert reeds vanaf het begin een groen en duurzaam beleid, waarin het welzijn van mens en dier centraal staat.

Niet op dieren getest

De producten worden in geen enkele fase van de productie op dieren getest en de materialen die worden gebruikt mogen het milieu niet onnodig belasten en zijn waar mogelijk afkomstig uit duurzame bronnen. Deze uitgangspunten worden toegepast bij alles wat Paula's Choice onderneemt, vanaf het ontwikkelen en maken van de producten en het verpakken ervan, tot aan het verzenden van de bestellingen die via de webshop worden gedaan!

100% veilig

Paula's Choice staat erom bekend dat zij alleen ingrediënten gebruikt die 100% veilig zijn en waarvan bewezen is dat ze effectief zijn. Waar mogelijk kiest Paula's Choice voor ingrediënten uit duurzame bronnen, zoals in het geval van palmolie. De traditionele wijze van het winnen van deze oliesoort is schadelijk voor het regenwoud en dus voor de mensen en dieren die daar leven. Paula's Choice koopt dit ingrediënt daarom bij een gecertificeerd bedrijf voor duurzame productie van palmolie in Maleisië.

Recyclebare tubes en flacons

De plastic tubes en flacons (inclusief dop) die worden gebruikt voor de producten zijn geschikt voor recycling en kunnen na gebruik worden gevoegd bij het plastic afval. Het ingezamelde plastic wordt verwerkt in nieuwe verpakkingen en talloze andere producten. Paula's Choice gebruikt geen overbodige verpakkingen, de tubes en flacons zitten dus niet in een extra doosje of in folie. Doordat Paula's Choice 15 jaar geleden reeds besloot om de productinformatie op de tube of fles te zetten, is een extra verpakking zoals een doosje (waarvoor weer bomen dienen te worden gekapt) volstrekt overbodig.

Milieuvriendelijke dozen

De kartonnen dozen waarin de bestellingen worden verstuurd, alsmede de Step- by- Step- gebruiksaanwijzing en de ingrediëntenlijsten, zijn gemaakt van milieuvriendelijk papier met het FSC- certificaat (Forest Stewardship Council) voor een verantwoord bosbeheer. Door deze na gebruik bij het oud papier te voegen, kunnen ze gerecycled worden. De vulling die de producten tijdens het vervoer beschermt, is eveneens gemaakt van gerecycled materiaal en hoort bij het plastic afval. Een pakketje samples wordt bijeengehouden door een plastic zakje. Dit kan worden hergebruikt of bij het plastic afval worden gedaan voor recycling.

Meer informatie: www.paulaschoice.nl

Bron: Cosmetitext PR

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief