Parfumerie Pour Vous: landelijke dekking en hardere franchisevorm

Geplaatst op: 01-07-2013

Parfumerie Pour Vous: landelijke dekking en hardere franchisevorm

AS Watson zal met Pour Vous meer richting hard-franchise gaan. Dit zegt Leo van Welij, Regional Managing Director Parfumerie ICI Paris XL. Veertig ondernemers gaan in het concept mee, maar AS Watson ziet ruimte voor ten minste honderd winkels.

Marktgebied

AS Watson heeft Pour Vous vooral overgenomen omdat het met ICI Paris XL inmiddels bijna aan zijn grenzen zit. Met Pour Vous kan het concern een ander deel van de parfumeriemarkt bereiken, zegt Van Welij. "Met Pour Vous kunnen we kleinere Marktgebieden afdekken en een andere doelgroep benaderen, waarbij de betrokkenheid van de ondernemer en zijn medewerkers, het onderscheidende assortiment en de service er meer toe doen."

Chique en modern

Pour Vous gaat onder AS Watson-vlag verder in een hardere vorm van franchising, vertelt Van Welij. "Wij kiezen voor een duidelijk, scherp en uniform concept richting de consument, waarbij we de unieke identiteit van de lokale ondernemer combineren met een optimale kostenstructuur dankzij onze schaalgrootte. Dat betekent absoluut een hardere franchise dan tot nu toe. We ontwikkelen nu een uniform winkelbeeld voor Pour Vous: het wordt een modern chique formule."

Assortiment in winkels

Omdat Pour Vous last heeft van niet-renderende schapruimte, zal ook het assortiment meer uniform worden opgezet. En dat betekent ook: saneringen. "Een groot deel van het huidige assortiment wordt onvoldoende verkocht", aldus Van Welij. "Ook verschilt het assortiment per winkel. We kiezen voor circa tachtig procent vast assortiment met twintig procent ruimte voor eigen inbreng."

Landelijke dekking

AS Watson wil binnen drie jaar doorgroeien naar minstens honderd winkels. Van Welij: "We gaan voor landelijke dekking. We starten in september met veertig bestaande Pour-Vouswinkels. We denken dat nog zo'n dertig ondernemers de overstap naar Pour Vous zullen maken en dat we er zelf nog een stuk of dertig zullen openen."

Auteur Antal Giesbers. antal@giesbersmedia.nl

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief