P20 is met trots gekwalificeerd als ‘Very Water Resistant'!

Geplaatst op: 06-04-2012

P20 is met trots gekwalificeerd als ‘Very Water Resistant'!

Wanneer je veel in de de buitenlucht, op het strand of in het water te vinden bent is een ‘actionproof' zonnebrand met een goed zonnefilter erg belangrijk. Water en zand reflecteren het zonlicht waardoor meer UV-straling de huid bereikt en er dus sneller verbranding kan optreden.

P20 is gekwalificeerd als ‘Very Water Resistant' en dus zeer watervast, ook na het zwemmen, sporten en transpireren. Het laat de huid bruinen en beschermt tegen de schadelijke UVA en UVB-straling, bovendien biedt 1 x smeren maar liefst 10 uur lang bescherming!

Hoogst haalbare gradatie van watervastheid

Cosmetics Europe is dé brancheorganisatie die de belangen behartigt van de Europese cosmetica fabrikanten. Zij controleert met nauwkeurig omschreven testprotocollen, het Colipa-testprotocol, o.a. de beschermingsfactor van zonnebrandmiddelen en de mate waarin ze waterbestendig zijn. De richtlijnen van watervastheid zijn onlangs aangescherpt om meer duidelijkheid te geven omtrent de waterbestendigheid van zonnebrandmiddelen. Volgens Colipa scoort P20 na herhaalde blootstellingen met water de hoogst haalbare gradatie van watervastheid.. P20 mag hierdoor, als één van slechts enkele merken, op de verpakking claimen dat het ‘Very Water Resistant' is.

1 keer smeren, 10 uur lang bescherming tegen UV-straling

UV A-stralen laten de huid bruinen door pigmentvorming, maar laten bij overmatige blootstelling de huid ook verouderen. UV B-stralen veroorzaken bij overmatige blootstelling een pijnlijke zonnebrand, een vorm van huidbeschadiging. Geen enkel zonneproduct biedt 100% bescherming tegen UV-straling, maar P20 komt er wel dicht bij in de buurt. P20 beschermt, na 1 x zorgvuldig aanbrengen, maar liefst 10 uur lang en filtert 95% van de zeer schadelijke UV B-straling. De UV A-stralen worden op een subtielere manier gefilterd waardoor de huid een geleidelijke natuurlijke bruining ondergaat. Een zorgvuldig, opgebouwde bruining draagt bij aan een goede natuurlijke bescherming tegen UV-stralen.

De voordelen van P20

  • Bevat UVA en UVB filters (UVA straling geeft een bruin tintje, maar helpt ook mee aan een snellere huidveroudering terwijl UVB straling verantwoordelijk is voor verbranding en zelfs huidkanker kan veroorzaken)
  • 1 x zorgvuldig insmeren beschermt de hele dag
  • Bestand tegen zwemmen, sporten en transpiratie, dus ‘actionproof'
  • Ideaal voor iedereen met een gevoelige huid en aanleg voor zon-allergie
  • De heldere gel is geurloos, zijn sneldrogend, voelt niet vet aan en smeert gemakkelijk uit
  • Het is goed te combineren met make-up
  • Bevat geen parfum en conserveermiddelen zoals parabenen
  • Krachtige bescherming tegen zonnebrand, terwijl het de huid toch geleidelijk laat bruinen waardoor de natuurlijke bescherming tegen UV straling toeneemt

 

P20 met factor 20 is geschikt voor de normale tot gevoelige huid, P20 met factor 10 is meer geschikt voor de huid die van nature een bruine tint heeft en/of al aan de zon is gewend.


Consumentenadviesprijzen

  • P20 (keuze uit factor 10 en 20)  € 19,75/100 ml, en € 32,95/200 ml

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief