Overleg over tekort aan melkpoeder op de Nederlandse consumentenmarkt

Geplaatst op: 07-05-2013

Overleg over tekort aan melkpoeder op de Nederlandse consumentenmarkt

Op 6 mei jl. hebben de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) overleg gevoerd over het tekort van babymelkpoeder op de Nederlandse consumentenmarkt.

Maximale restricties

Geconstateerd is dat fabrikanten alles in het werk stellen om zoveel mogelijk producten voor de Nederlandse markt te leveren. Daarnaast hebben supermarkten en drogisterijketens al maximale restricties voor de verkoop ingesteld.

Beschikbaarheid

Helaas kan met de huidige maatregelen onvoldoende aan de vraag naar bepaalde producten worden voldaan. Desondanks komt de beschikbaarheid van zuigelingenvoeding in de breedte voor consumenten in Nederland niet in gevaar. Wel wordt de keuzevrijheid van de Nederlandse consument beperkt.

Op korte termijn hebben productieverhogingen en winkelrestricties voor de veelgevraagde producten onvoldoende effect.

Maatregelen

De organisaties richten zich vooral op mogelijke maatregelen om de handel van deze producten naar China door opkopers te bemoeilijken. Hiertoe zullen CBL en FNLI met de Nederlandse overheid en met de Chinese ambassade in contact treden.

Bekijk ook het item op www.nos.nl

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief