Ohropax: nr.1 oordopje in Nederland

Geplaatst op: 10-05-2013

Ohropax: nr.1 oordopje in Nederland

Het meest verkochte oordopje vorig jaar* (2012) in Nederland was Ohropax. Door de perfecte kwaliteit zijn de oordopjes van Ohropax al decennia lang de onbetwiste marktleider in oordopjes. Ook in 2012 lag het marktaandeel van Ohropax boven de 45%; tevens een stijging t.o.v. 2011.

Door verschillende uitbreidingen gaat OTC Medical, sinds 1 juni 2012 de nieuwe distributeur van Ohropax, er vanuit dat in 2013 de stijgende trend doorgezet wordt.

Geschiedenis Ohropax Classic

Ohropax is ontstaan in 1907 in Berlijn. De grondlegger is Max Negwer, de huidige bedrijfsvoering is nog altijd in handen van de familie Negwer. Het belangrijkste product in die begintijd was Ohropax Classic. Tot aan de dag van vandaag is dit nog steeds het meest verkochte oordopje.

Passend voor iedere gehoorgang

De unieke formule van katoenen watten, doordrenkt in een mengsel van Vaseline en verschillende soorten paraffine was, is vanaf het begin nagenoeg onveranderd gebleven. De bestanddelen zijn zacht voor de huid en hypoallergeen. De oordopjes kunnen eenvoudig gevormd worden naar ieder oor en dempen geluidshinder uitstekend.

Assortiment

Sinds enkele jaren is het assortiment van Ohropax uitgebreid met andere oordopjes voor specifieke gelegenheden. Zo zijn er oordopjes speciaal voor zwemmen (Ohropax Silicon), voor werk (Ohropax Multi) en voor bij concerten e.d. (Ohropax Color). Andere nieuwe oordopjes zijn Ohropax Soft, Ohropax Klimawolle en Ohropax Silicon Clear.

Verkrijgbaarheid

Ohropax Classic is in praktisch elke drogist, apotheek, gezondheidswinkel en supermarkt verkrijgbaar. Sinds kort is ook het assortiment van o.a. Etos en Albert Heijn uitgebreid met enkele nieuwe Ohropax producten.

 

Meer informatie over Ohropax? Kijk op www.ohropax.nl.

 

*Bron: IMS, 2012

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief