Nieuwe website Dagwrat.nl gelanceerd

Geplaatst op: 15-11-2011

Nieuwe website Dagwrat.nl gelanceerd

Sinds gisteren is de nieuwe website www.dagwrat.nl online, een website die informatie biedt over behandelmethoden van wratten voor zowel patiënten als artsen.

Informatieve website

Bij de behandeling van wratten kiezen de meeste huisartsen er nu nog voor deze te bevriezen of weg te snijden, maar een eenduidig advies hiervoor ontbeert. Pijnloze, natuurlijke alternatieven worden vaak nog over het hoofd gezien. De website nieuwe Dagwrat.nl verstrekt informatie over deze alternatieve mogelijkheden.

Uniforme aanpak

Er bestaat al jaren discussie over de beste methode van wratbehandeling en volgens een document over de behandeling van wratten in de dokterspraktijk van de Universiteit van Maastricht is het wenselijk dat er een meer uniforme aanpak komt.

1 op de 3 kinderen last van wratten

Onno Klein, Marketing Manager bij OTC Pharma International: "Er is een aanhoudende zoektocht naar de beste manier om wratten te behandelen. Vaak wordt aangeraden eerst even aan te kijken of de wrat vanzelf geneest. Als dat niet gebeurt, nemen veel huisartsen hun toevlucht tot bevriezen of wegsnijden. Eén op de drie kinderen heeft last van wratten, met name op de voeten en handen, maar veel ouders blijken terughoudend om hun kinderen pijnlijke behandelingen te laten ondergaan. Daarom hebben we onderzocht of er ook alternatieve, pijnloze methoden zijn en dit blijkt met een bepaalde combinatie van natuurlijke bestanddelen inderdaad het geval."

De nadelen van effectieve middelen

Volgens het document van de Universiteit van Maastricht is salicylzuur het enige middel waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. Nadeel van salicylzuur is echter dat de wratten na de behandeling vaak terugkeren, de behandeling als pijnlijk wordt ervaren en littekens kan veroorzaken. Een andere methode die vaak wordt toegepast is bevriezing met vloeibare stikstof, maar van deze methode is de werking niet wetenschappelijk bewezen. Deze behandeling is bovendien ook vaak pijnlijk, met kans op blaarvorming en ontsteking van de huid.

Over Dag Wrat!

Het natuurlijke alternatief dat OTC Pharma International heeft ontwikkeld, Dag Wrat!, biedt een effectieve, pijnloze behandeling. Dag Wrat! is een crème die doordringt tot in de kern van de wrat en het virus verzwakt. Het vormt een beschermende, waterafstotende laag over de huid, wat het herstel stimuleert. Op de nieuwe website www.dagwrat.nl is hierover meer informatie te vinden.

Pijnloze behandeling met natuurlijke ingrediënten

Klein: "Vooral omdat het meestal kinderen zijn die last hebben van wratten, zou een dergelijk pijnloos, natuurlijk alternatief uitkomst kunnen bieden in de huisartsen- en dermatologenpraktijk. Maar ouders kunnen uiteraard ook zelf besluiten hun kind met het natuurlijke middel te behandelen, daarvoor hoeven ze niet eerst naar de huisarts. Alleen in het geval van overmatige wratgroei of als men niet zeker is dat het een wrat betreft, adviseren wij een arts te raadplegen."

 

Dag Wrat! is een gezondheidsproduct en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief