Nieuwe website Dagaft.nl: tips voor behandeling van aften

Geplaatst op: 05-10-2011

Nieuwe website Dagaft.nl: tips voor behandeling van aften

Twintig procent van de volwassen en veertig procent van de kinderen jonger dan 11 jaar heeft wel eens last van aften. 

OTC Pharma heeft om die reden het product Dag Aft! ontwikkeld en lanceert hiervoor de nieuwe Nederlandse website www.dagaft.nl. De site bevat informatie en tips om aften te voorkomen en te genezen.

Aften

Een aft is een pijnlijk open zweertje van het mondslijmvlies en komt voor aan de binnenkant van de wang of lip, op het tandvlees, onder of op de tong of op het zachte gedeelte van het gehemelte. Soms blijven aften terugkeren en kunnen zodoende constant pijn veroorzaken. Studies tonen aan dat aften met name voorkomen bij vrouwen en bij mensen jonger dan 45 jaar en dan in het bijzonder bij kinderen jonger dan 11 en jongvolwassenen. 

Talloze oorzaken

Yosri El-Achheb van OTC Pharma: "De precieze oorzaak van aften is nog steeds onduidelijk. Ze verschijnen wel vaak bij een verzwakt immuunsysteem, bij letsel aan de binnenkant van de mond of bij stress. Andere mogelijke oorzaken zijn een infectie, tandproblemen of bepaalde voedingsmiddelen. Aften kunnen ook een teken zijn van een onderliggende infectie of ziekte, maar zijn zelf niet besmettelijk of schadelijk voor de gezondheid. Wel zijn ze doorgaans erg pijnlijk en bemoeilijken ze het eten, drinken en spreken. Dit is vooral lastig voor kleine kinderen."

Verlicht de pijn en bevorderd herstel

De behandeling van aften is gebaseerd op het verlichten van de pijn en het bevorderen van het herstelproces. El-Achheb: "Op www.dagaft.nl vind je verschillende behandelingstips. De voornaamste tip is om geen lokaal verdovend middel te gebruiken, zodat je het bijten op wang, lip of tong kan voorkomen. Hierdoor ontstaan mogelijk namelijk nieuwe wondjes en weer meer aften. Bij het gebruik van een product als Dag Aft! vindt geen lokale verdoving plaats, maar wordt de pijn wel weggenomen, doordat er een beschermend laagje over de aft wordt aangebracht die tevens het herstel bevordert." 

Twee weken

Aften kunnen in groepen of afzonderlijk voorkomen en verdwijnen meestal weer binnen twee weken. Hoe groter de aft, hoe langer het duurt voordat deze verdwenen is. Indien de aft langer dan twee weken anhoudt adviseert OTC Pharma een dokter te raadplegen.

 

Dag Aft! is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief